Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Realizace podlah arytmologie a kardio1 v plzeňské nemocnici s podlahovými systémy Thomsit

Rekonstrukci podlah vyšetřovny arytmologie a kardio1 Fakultní nemocnice v Plzni realizovali od půlky srpna do poloviny září 2011 pracovníci plzeňské realizační firmy Bost interier s.r.o. A díky dlouholetým výborným zkušenostem s podlahovými systémy Thomsit se i tady plně uplatnily materiály této prémiové značky pro podlaháře.

Plocha 275 m2, tvořená betonovým podkladem, byla ošetřena penetrací Thomsit R766, na kterou nanesli podlaháři firmy Bost interier anhydritovou samonivelační vyrovnávací hmotou Thomsit AS1. „Práce se sádrovou stěrkou AS1 byla zajímavá, je to stěrka, která je odolná vůči vzniku prasklin a která vytváří vysoce hladké povrchy. Navíc vykazuje zvýšenou rozlevnost, takže se s ní velmi dobře pracuje,“ uvedl Tomáš Press z firmy Bost interier a dodal: „Dílčí plochy jsme vyspravili pomocí renovační vyrovnávací hmoty Thomsit RS 88.“

Jako krytiny zvolil investor přírodní Marmoleum® od firmy Forbo a elektrostaticky vodivé PVC Tarkett Torro. K lepení krytiny Marmoleum® použili podlaháři bezrozpouštědlové disperzní lepidlo Thomsit L 240 D, které je pro tyto krytiny určeno. Lepidlo má otevřenou dobu cca 15 minut – samozřejmě v závislosti na teplotě a relativní vlhkosti vzduchu, zatížení snese po 24 hodinách, konečná pevnost je dosažena po přibližně 72 hodinách. Elektrostaticky vodivé krytiny PVC Tarkett byly lepeny pomocí speciálního vodivého disperzního lepidla Thomsit K 112 spolu s příslušným systémovým přípravkem, tedy vodivou penetrací Thomsit R 762. Disperzní lepidlo Thomsit K 112 neobsahuje rozpouštědla a je určeno k okamžitému použití. Charakteristické je zvláště vysokou lepivostí, krátkou dobou odvětrání (10–20 minut) a dlouhou otevřenou dobou (cca 2 hodiny). Na lepení soklů bylo použito u podlahářů oblíbené rozpouštědlové lepidlo – Chemoprén Na Podlahy.

Henkel – Podlahy Thomsit ve FN PlzeňHenkel – Podlahy Thomsit ve FN PlzeňHenkel – Podlahy Thomsit ve FN Plzeň
 
 
Reklama