Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové plastové obaly u prémiových cementových směsí Thomsit

Podlahové systémy Thomsit přináší užitečnou inovaci pro podlaháře – vybrané cementové stěrkové směsi budou od letošního roku namísto původních papírovo-plastových obalů baleny do nových polyetylenových obalů, které nabízejí odolnost proti roztržení, vlhkosti, vodě a úniku prachu, snadnou manipulaci, prodlouženou dobu skladování i lepší recyklovatelnost prázdných obalů.

Hlavní výhodou je zejména 10násobně vyšší odolnost proti roztržení (ve srovnání s tradičním obalem), ale důležitá je i odolnost proti vlhkosti, vodě a úniku prachu. 100% PE balení nabízí excelentní ochranu proti poškození obalu v průběhu dopravy a uskladnění. I když je nový obal krátkodobě (například v průběhu přepravy) vystaven dešti, nehrozí žádný průnik vlhkosti. Bez ohledu na místo uchopení je nový ochranný obal Thomsit schopen odolat i hrubé manipulaci. Díky pevnému a neklouzavému povrchu se obaly snadno stohují a jejich doprava i skladování je podstatně efektivnější. Při běžném zacházení garantují odolnost proti úniku prachu z rohů obalu či v důsledku jeho protržení. Skladovací i pracovní prostředí tak zůstává čisté a není potřeba jej speciálně uklízet.

Thomsit myslel při vývoji nových obalů na řadu detailů. Mezi ně patří i optimální manipulace a snadné použití - kromě již zmiňovaného inovativního neklouzavého povrchu, který umožňuje vždy pevné uchopení, se PE materiál dá snadno a přesně řezat, to společně s dobrým úchopem usnadňuje vyprázdnění obsahu. Díky hladkému vnitřnímu povrchu pytle se cementová stěrka vysype rychleji, beze zbytků a bez zbytečného prachu. Testy navíc ukázaly, že použití nových obalů prodloužilo dobu skladování cementových stěrek Thomsit z původních 6 na 12 měsíců. Nové balení stěrek Thomsit má i silný ekologický kontext. Důvodem je nižší spotřeba energie při výrobě obalů a 100% PE obaly mohou být lépe recyklovány než tradiční kombinované papírovo-plastové.

 
 
Reklama