Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potřebujete zrychlit práce na stavbě? Použijte Speed výrobky Baumit

Vzhledem ke zvyšujícím se nárokům staveb na úsporu času Baumit vyvinul zušlechtěné výrobky řady Speed, které jsou určené také pro realizaci obkladů a dlažeb.


Rychlá skladba – realizace se Speed výrobky

Na podkladní beton se aplikuje základní nátěr – Baumit SuperGrund nebo Baumit Grund. Základní nátěr musí vyzrát na nasákavých podkladech min. 60 minut (Baumit SuperGrund) nebo min. 15 minut (Baumit Grund), na slabě nasákavých alespoň 12 hodin. Pro spádovou (vyrovnávací) vrstvu lze využít Baumit Baumacol Preciso Speed v tloušťce od 2 do 30 mm nebo potěrový beton Baumit FlexBeton Speed v tloušťce od 15 do 80 mm. Baumit Baumacol Preciso Speed je pochozí a obkladatelné po cca 4 hod. Baumit FlexBeton Speed je pochozí po cca 3 hod. a obkladatelný po cca 48 hod.

Na spádovou (vyrovnávací) vrstvu se aplikuje základní nátěr – Baumit SuperGrund nebo Baumit Grund. Pokud se provádí lepení a vyrovnávací vrstva vytvořená z materiálu Baumit Baumacol Preciso Speed během cca 24 hod., není nutné provádět základní nátěr mezi těmito vrstvami.

Po technologické přestávce je možné lepit obklady a dlažby. Pro realizace rychlé skladby je v systému určena rychletvrdnoucí flexibilní lepicí malta Baumit Baumacol FlexTop Speed. Obklady a dlažby v náročných podmínkách (exteriér, na podlahovém vytápění apod.) nebo velkoformátové obklady je nutné lepit metodou „Buttering-Floating“, tedy nanesením lepidla jak na podklad, tak na obkladový prvek.

Po vyzrání lepicí malty (min. 3 hod.) je možné započít se spárováním. Pro plošné spárování je v systému určena cementová spárovací hmota Baumit Baumacol PremiumFuge, pro tmelení pružných (dilatačních) spár používáme Baumit Baumacol Polyurethane / Silikon.

Kompletní systém pro realizaci obkladů a dlažeb obsahuje Technologický předpis Baumit Baumacol.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama