Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Balkonová konstrukce – certifikovaná skladba se systémem Baumit Baumacol

Na podkladní beton se nanáší základní nátěr – Baumit SuperGrund nebo Baumit Grund, který musí na nasákavých podkladech vyzrávat minimálně 60 minut (Baumit SuperGrund) nebo nejméně 15 minut (Baumit Grund), na nenasákavých alespoň 12 hodin.



Pro spádovou vrstvu lze využít Baumit Baumacol Preciso/Preciso Speed v tloušťce od 2 do 30 mm v jednom pracovním kroku nebo některý z potěrových betonů Baumit FlexBeton/FlexBeton Speed (minimální tloušťka 15 mm). Na spádovou vrstvu se nanáší základní nátěr – Baumit SuperGrund nebo Baumit Grund, který musí vyzrát na nasákavých podkladech minimálně 60 minut (Baumit SuperGrund) nebo nejméně 15 minut (Baumit Grund), na slabě nasákavých alespoň 12 hodin.

Na vyzrálý základní nátěr nanášíme první vrstvu hydroizolační stěrky Baumit Baumacol Protect v tloušťce 1 mm při spotřebě 1,5 kg/m2. Do zavadlé první vrstvy izolace umístíme systémové příslušenství. Do rohů a koutů hydroizolační pásku a na volný okraj okapnici, kterou k podkladu fixujeme samolepicí butylovou hydroizolační balkonovou páskou. Po vyzrání první vrstvy hydroizolační stěrky (zpravidla 4–6 hodin) a umístění všech potřebných doplňků realizujeme vrstvu druhou, opět v tloušťce 1 mm při spotřebě 1,5 kg/m2. Celková spotřeba při dvou vrstvách by tak měla být cca 3 kg/m2.

Lepení a spárování dlažeb

Po cca 24hodinové technologické přestávce je možné lepit dlažby. Pro exteriérové realizace jsou určeny lepicí malty Baumit Baumacol FlexTop (v rámci certifikovaného řešení) nebo Baumit Baumacol FlexTop Speed, Baumit Baumacol FlexUni, případně bílá lepicí malta Baumacol FlexMarmor. Dlažby je nutné lepit metodou buttering-floating, tedy nanesením lepidla jak na podklad, tak na obkladový prvek. Po vyzrání lepicí malty (standardně 24 hodin, 3 hodiny Speed) je možné začít se spárováním. Na plošné spárování je v systému určena cementová spárovací hmota Baumit Baumacol PremiumFuge a na tmelení pružných (dilatačních) spár používáme Baumit Baumacol Polyurethane/Silikon.

Veškeré podrobnosti pro jednotlivé materiály naleznete v technických listech a v technologickém předpisu Baumit Baumacol na www.baumit.cz.


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama