Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co se mění u záchytných systémů ROOFIX?

Jaké novinky u záchytných systémů ROOFIX přinášíme v závěru roku? Hlavní změna se týká všech úzkých sloupků.

Neustále vylepšujeme naše řešení a reagujeme na podněty našich velkoobchodníků, rozhodli jsme se tak začít vyrábět všechny úzké sloupky se šroubovacími oky. U silných sloupků zůstávají oka i nadále přivařená.

Účelem je usnadnit izolování kotvicích bodů, kdy bude možno požívat uzavřené tvarovky, místo otevřených. Kotvicí body dodáme s oky našroubovanými. Oka se před pokládkou jednoduše odšroubují a po provedené práci se znovu utáhnou pomocí kontramatky.

Další výhodu vidíme u termoizolačních krytek (redukující tepelné mosty do maximální možné míry), které je možné montovat pouze na kotvicí body se šroubovacími oky (krytka se nasazuje na sloupek a oko se našroubuje). Což v praxi znamenalo, že je nešlo dodat na záchytný systém, u něhož se s krytkami od začátku nepočítalo.

Brzy tuto změnu u úzkých sloupků zapracujeme do všech hotových montážních návodů.

Další změna se bude týkat informačních štítků, které najdete na každém kotvicím bodě. Se začátkem nového roku je plánujeme barevně odlišit podle toho, zda je kotvicí bod určen pro 3 osoby, 1 osobu anebo jde o kotvicí bod určený pro práci v závěsu.

Spolu s tím doplníme legendu k barvám na informační tabulku, která se nachází vždy při výlezu na střechu. Věříme, že plánovanou změnou docílíme lehčí a rychlejší orientaci na střeše.

Zajímá vás něco k připravovaným změnám? Ozvěte se nám.

ROOFIX.cz


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 
Reklama