Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zaměřeno na NOVÉ TYPY KOTVENÍ záchytného systému: V ČEM JSOU LEPŠÍ?

Nedávno jsme v ROOFIX představili zcela nová kotvení do sendvičového panelu. Jejich použití vede k udržitelnější architektuře. V čem dalším se liší od těch původních?

MONTÁŽ

Pravděpodobně největší výhodou je, že nevznikají prostupy střechou. Nevrtá se totiž skrze celý panel, k ukotvení se na místo sklopných kotev používají nýty.

Montáž je o poznání snazší a rychlejší než s předchozími kotveními. Budete potřebovat jen EPDM pásku, vrtačku a nýtovačku. Nevěříte, že je to tak jednoduché? Mrkněte na grafický návod anebo videonávod (oba naleznete na našich stránkách v sekci Produkty).

POUŽITÍ

Kotvit je možné též do stěny, čímž se od svých předchůdců liší. Jako závěsný systém je naopak použít nelze.

UDRŽITELNOST A EKONOMIČNOST

Jak už je z montážní části patrné, jsou nová kotvení ekonomičtějším řešením. Vrtáním nedochází k porušení statiky a nevznikají tepelné mosty a EPDM páska spolu s vodotěsnými nýty zajistí daleko větší izolaci.

PLOTNA NEBO NÁSTAVEC?

Kotvicí bod s plotnou lze použít pouze pro bodový systém (nelze jím vést lano, pracovník se jistí připnutím k oku), naopak bod s nástavcem je možné pro lanové vedení použít.

               

Pokud vás k těmto produktům zajímá více informací, podívejte se do našeho online produktového katalogu nebo se obraťte na někoho z našeho obchodního oddělení.

KONTAKTOVAT


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 
Reklama