Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kvalitní izolace ušetří místo i peníze, přijďte se osobně přesvědčit na veletrh Střechy Praha

Společnost Kingspan Izolace přináší na český trh nejmodernější typy tepelných izolací s mimořádnými vlastnostmi při minimálních tloušťkách. Přijďte na výstavu Střechy Praha a přesvědčte se osobně, že kvalitní izolace nemusí být tlustší než pár centimetrů!

Srovnání tloušťky různých typů tepelné izolace při stejné hodnotě tepelné vodivost kingspan izolace insulation
Srovnání tloušťky různých typů tepelné izolace při stejné hodnotě tepelné vodivosti

Dostatečná tepelná izolace je dnes základním předpokladem pro úsporu nákladů na vytápění i chlazení. Problém, který řeší stavitelé jak před plánovanou novostavbou, tak i v rámci rekonstrukcí, spočívá ve stanovení vhodného poměru mezi požadovanými tepelnými vlastnostmi materiálu a odpovídající tloušťkou.

Moderní izolace na bázi fenolické pěny, PIR nebo vakuové izolace dokáží dokonale ochránit váš domov bez toho, abyste ztratili důležitý prostor k vlastnímu bydlení. V porovnání s ostatními (tradičními) izolačními materiály poskytují izolační desky Kingspan nejvyšší účinnost na čtvereční metr. Představují tak nejjednodušší způsob, jak splnit všechny požadavky vaší budoucí stavby!

Deska pro vnitřní zateplení Kingspan Kooltherm K17
Deska pro vnitřní zateplení Kingspan Kooltherm K17

Na tloušťce záleží!

Regulační požadavky pro energetickou náročnost budov jsou spojeny se vzrůstající potřebou vysoce účinných tepelných izolací. Použití izolantů větších tloušťek však znamená vyšší zátěž na konstrukce budov. S tím často souvisí i zvýšené finanční náklady. Proto se divize Kingspan Izolace zaměřuje na taková řešení, která snižují konstrukční zátěž budov využitím izolačních panelů minimální tloušťky při zachování vysokých nároků na tepelnou ochranu budov

Technologie budoucnosti na veletrhu Střechy Praha

Na pražském veletrhu společnost z tohoto segmentu představí zejména unikátní izolační panel určený pro vnitřní zateplení s názvem Kooltherm K17. Jedná se o tepelně izolační desku z tuhé pěny. Jádro desky tvoří tuhá fenolická pěna s uzavřenou buněčnou strukturou. je opatřena na jedné straně povrchovou úpravou na bázi skleněné tkaniny a na druhé straně uzavřenou izolační hliníkovou fólií, na níž je sádrokartonová deska o tloušťce 12,5 mm.

Teplo díky vakuu

 Vakuová izolace Kingspan Optim-R
Vakuová izolace Kingspan OPTIM-R

Jako novinku vyvinula společnost Kingspan Izolace výrobek OPTIM-R. Kingspan OPTIM-R je deska s vakuovou izolací (tj. vacuum insulation panel neboli VIP), který poskytuje třikrát lepší izolační vlastnosti ve srovnání se stávajícími vysoce kvalitními materiály a až pětkrát lepší vlastnosti než běžně dostupné izolační materiály. Vysoká úroveň tepelné účinnosti při minimální tloušťce, kterou dosahuje Kingspan OPTIM-R, poskytuje řešení pro aplikace, kde je nedostatek prostoru problémem. To představuje významné zlepšení a radikální skokovou změnu v řešení tepelných izolací. Jak Kooltherm K17, tak i OPTIM-R se ucházejí o ocenění v soutěži Zlatá taška 2015.

Moderní izolace na vlastní oči

Tyto a další inovace si můžete prohlédnout a osahat na veletrhu Střechy Praha na výstavišti PVA v Praze-Letňanech. Najdete nás na stánku 304, hala II.

 
 
Reklama