Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Budimex boduje v polských žebříčcích. Příští rok chce působit také v Česku

Budimex znovu potvrdil svou pozici největší stavební společnosti v Polsku. Důkazem jsou žebříčky, ve kterých skupina zaujímá stále vyšší pozice. Již popáté se navíc stala lídrem v žebříčku Deloitte.

V žebříčku Deloitte opět na prvním místě

Již popáté v řadě se skupina Budimex stala lídrem žebříčku nejúspěšnějších polských stavebních firem, který vyhlašuje společnost Deloitte. Tržby Budimexu v roce 2020 vzrostly ve srovnání s rokem 2019 o více než 10 procent.

Žebříček tisícovky největších průmyslových podniků v Polsku

Ekonomický časopis a online portál Nowy Przemysł (Nový průmysl) zařadil Budimex do výběru nejlepších 20 z 1000 největších průmyslových společností v Polsku. Po 3. čtvrtletí 2021 dosáhla skupina Budimex rekordního objemu zadaných zakázek v hodnotě 3 miliardy eur a čistého provozního zisku 90 milionů eur.

Seznam nejlepších 500 společností deníku Rzeczpospolita

Budimex zároveň obsadil 46. místo v seznamu celkem 500 největších domácích i zahraničních společností působících v Polsku, který vyhlašuje deník Rzeczpospolita. Společnost tak zlepšila svou pozici oproti minulému roku, kdy se umístila na 48. místě. Oproti roku 2019 svůj výsledek vylepšila dokonce o čtyři pozice. Budimex letos předstihl mnoho renomovaných společností, jako jsou například T-Mobile (74. místo), Poczta Polska (64. místo) nebo British American Tobacco (70. místo).

V roce 2022 plánuje Budimex vstoupit také do Česka

V listopadu představitelé Budimexu oznámili své strategické směřování pro nadcházející roky: po Německu chystá společnost své působení rozšířit také do Česka a na Slovensko. Na zahraničních trzích se chce zaměřit na výstavbu silnic a železničních sítí. Hodlá též investovat do obnovitelných zdrojů energie a rozvoje surovinové společnosti FB Serwis. V roce 2020 zaznamenala skupina Budimex tržby ve výši 1,8 miliardy eur a dosáhla zisku téměř 100 milionů eur.

Další zprávy o společnosti Budimex S.A. naleznete na media.budimex.pl/en/releases nebo na stránkách www.budimex.pl.

 
 
Reklama