Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger sjednocuje aktivity se společností Pipelife. Na trh dodává komplexní portfolio pro výstavbu

Společnost Wienerberger, největší výrobce keramických stavebních materiálů v Česku, integruje své aktivity se společností Pipelife Czech s cílem dodávat na trh komplexní portfolio pro výstavbu.

Kamil Jeřábek, generální ředitel a jednatel společnosti Wienerberger s.r.o.
Kamil Jeřábek, generální ředitel a jednatel společnosti Wienerberger s.r.o.

Spojením aktivit v oblastech potrubních a stavebních systémů bude na trh dodávat inovativní a ekologicky šetrná řešení pro novostavby, rekonstrukce a infrastrukturní projekty. Tato změna přináší posílení pozice značky Wienerberger na trhu a umožňuje lépe reagovat na současné i budoucí potřeby zákazníků.

Společnost Wienerberger podporou synergie jednotlivých značek Pipelife, Porotherm, Tondach, Semmelrock, Terca, Penter, Wevolt a Leadax dokáže nabídnout komplexní řešení pro energeticky úsporné budovy a vodní hospodářství jako jediný dodavatel na trhu. Komplexní nabídka produktů odpovídá potřebám a požadavkům zákazníků.

„Úzké spojení aktivit v oblastech potrubních a stavebních systémů je pro nás velkou změnou, kterou považujeme za zásadní katalyzátor trvalého úspěchu. Oproti jiným dodavatelům získáme konkurenční výhodu a na trh budeme dodávat kompletní portfolio, především v oblasti novostaveb, ale i rekonstrukcí a infrastrukturních řešení, které reflektuje aktuální trend udržitelných stavebních řešení,“ říká generální ředitel a jednatel společnosti Wienerberger s.r.o. Kamil Jeřábek.

V České republice k integraci Pipelife Czech pod Wienerberger s.r.o. dochází od začátku dubna 2024 v čele s generálním ředitelem Kamilem Jeřábkem. Skupina Wienerberger přichází se stejnými organizačními změnami také v dalších zemích. Obchod společnosti Wienerberger v celé České republice pro všechny značky bude dále pod vedení komerčního ředitele Petra Magdy.

Společnost Pipelife Czech je předním výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů. Nabízí nejširší výrobní sortiment potrubí a dalších komponent pro in-house i pro inženýrské sítě z PVC, PE a PP. Sídlí ve 26 zemích, kde poskytují systémová řešení, zejména pro zásobování pitnou vodou, zavlažování, kanalizaci a dešťové odpadní systémy, zásobování energií a speciální výrobky pro průmyslové aplikace. Od roku 2004 je stoprocentním vlastníkem holdingu Pipelife rakouská společnost Wienerberger AG.

Více informací


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama