Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger hrdým partnerem českého ragby

Společnost Wienerberger, která patří k předním českým výrobcům stavebních materiálů, podporuje Českou rugbyovou unii. Hodnoty ragby, kterými jsou čestnost, respekt, soudržnost, nadšení a disciplína, jsou v souladu s hodnotami Wienerbergeru.

Svou firemní kulturu propojuje se zásadami fair play. Při mistrovství světa v ragby tak Wienerberger bude vidět jak při vysílání vybraných zápasů, tak například v ragbyovém parku v Praze.

„Stejně jako si ragbisté zakládají na potřebě být spolehlivým partnerem na hřišti, Wienerberger je spolehlivým partnerem na stavbě. Má odvahu a energii dělat věci pořádně a zvyšovat standardy českého bydlení, i když to někdy bolí. Stejně zodpovědně přistupuje k podpoře sportu,“ říká marketingový ředitel společnosti Wienerberger Jan Minář.

Hodnoty ragby Wienerberger úzce propojuje se svým Manifestem i firemní kulturou. Výrobce cihel a pálených tašek totiž po vzoru špičkových sportovců nepolevuje ze svých standardů a závazků. Spřízněnost pořádných stavebních materiálů a poctivého tréninku dává najevo prostřednictvím kampaně ve formě video spotů. Wienerberger také stejně jako Česká rugbyová unie věří v rovnost a respekt. Neúnavně dokazuje, že ženy patří jak do stavebnictví, tak na hřiště. U všech členů týmu si totiž bez rozdílu váží nadšení a zodpovědnosti.

Společnost patří mezi hlavní sponzory a ambasadory České rugbyové unie. V podpoře českého týmu nepolevuje ani před jednou z největších sportovních událostí letošního roku. Ti nejlepší ragbisté totiž poměří síly už od 8. září na Mistrovství světa ve Francii.

U příležitosti tohoto prestižního turnaje v pražských Riegrových sadech vznikne ragby park s doprovodným programem. Wienerberger bude také během prvního a posledního zápasu pořádat soutěže pro fanoušky. „Naším cílem je rozšířit obecné povědomí Čechů o tomto krásném sportu. Věříme, že ačkoliv bude mistrovství bez zástupců české reprezentace, přiláká i tak spoustu fanoušků,“ říká Kateřina Frýdlová, event manažerka České rugbyové unie. Právě v rámci těchto akcí se mohou s ragby poprvé seznámit i děti. Jejich výchova ke sportu je jedním z hlavních cílů.

„Rádi podporujeme věci, které jsou blízké naší firemní kultuře a hodnotám. Do toho řadíme obecně sport a jeho podporu zejména u dětí. Vnímáme silné nastavení hodnot ragby od útlého věku a věřím, že sport v podobě ragby a hodnot, které vyznává, jsou pro děti důležité do dalšího života. Rádi projektem ambasadorství pomůžeme dostat tyto zásady do více částí republiky a k více dětem,“ vysvětluje Jan Minář.

Zatímco zaměstnanci fandí v publiku, dresy českých týmů zdobí logo Wienerbergeru. Manažeři společnosti se zdraví gestem „W“.

Pozdrav gestem „W“

Více informací


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama