Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavějte a izolujte v jednom kroku

Stavba rodinného domu představuje významnou životní investici. A proto je dobré nepodcenit výběr vhodného stavebního materiálu.

Pokud postavíte dům z jedné vrstvy keramických bloků Porotherm T Profi, již ho nebudete muset následně zateplovat. Izolace je totiž součástí zdiva.Jednovrstvé zdivo je druhem konstrukce, kdy jeden stavební materiál plní téměř všechny funkce, které požadujeme. V porovnání se zatepleným zdivem je všech potřebných technických parametrů dosaženo s podstatně nižší pracností.

Výhody jednovrstvého zdiva Porotherm

Jednovrstvé zdivo Porotherm T Profi s integrovanou tepelnou izolací z minerální vaty nabízí vynikající tepelněizolační vlastnosti. Zabraňuje častým výkyvům teplot i bez dodatečného zateplení fasády. Výrazně tak snižuje spotřebu energie na vytápění nebo chlazení. Síla a rozmístění keramických přepážek v tvarovce i její tvar dávají zdivu z cihel Porotherm T Profi i při použití zdicí pěny Porotherm Dryfix překvapivě vysokou pevnost.

Porotherm T Profi splňuje požadavky na výstavbu pasivních domů

Jednovrstvé obvodové zdivo vytvořené z broušených cihelných bloků Porotherm T Profi tloušťky 50 a 44 cm bezpečně splňuje limity pro výstavbu pasivních rodinných domů. Pro energeticky úsporné rodinné domy lze s rezervou použít cihly Porotherm T Profi v tloušťce 38 a 30 cm. Pro spojování cihel se používá tenkovrstvá malta nebo zdicí pěna.

Zdicí pěna Porotherm Dryfix.extra se nanáší z dózy aplikační pistolí. Její předností je jednoduchá a rachlá aplikace. Navíc s ní lze zdít až do teploty -5 °C.

Více informací


Stavebniny DEK
logo Stavebniny DEK

Stavebniny DEK a.s. jsou největší společností českého holdingu DEK, zabývajícího se dodávkami materiálů a služeb pro stavebnictví a výrobou stavebních materiálů. Společnost se od počátku zaměřuje na vysokou odbornost ve výběru optimálních stavebních ...

 
 
Reklama