Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost PROMA využila během výstavby CDE a management kvality od Dalux

Při výstavbě Centra automatizácie v Horné Stredě o výměře 10.000m² PROMA využila Dalux na řešení digitálních workflow, správu vad a nedodělků, přidělování úkolů a archiv fotografií z výstavby.

Projektová komunikace na malých projektech, kde je pouze pár účastníků se často řeší osobně, emailem, nebo přes telefon. Při komplexnějších projektech však tyto komunikační kanály nestačí, jelikož je nutné přesně popsat, kde se chyba nachází a přidělit úkol k vypracování a následně sledovat průběh plnění.

Hledali jsme CDE systém, který by byl intuitivní a umožnil nám efektivně řídit úkoly, KZP a archivovat fotografie výstavby“ - Ing. Pavol Mayer, Riaditeľ VDC štúdia

Dalux Field při výstavbě sloužil jako nástroj pro správu vad a nedodělků a kvalitní workflow management. Díky cloudovému úložišti a přístupu z mobilního telefonu nebo tabletu, tak bylo možné pro každého uživatele kdykoliv zobrazit dokumentaci, zkontrolovat reálnou stavbu s BIM modelem, provést KZP, a zaznačit a přidělit úkoly odpovídajícím subdodavatelům. Specifikem projektu bylo, že byl vytvořen v softwerech: Tekla, Allplan, ArchiCAD a Revit, které bylo možné nahrát do Daluxu díky pluginům přímo z programu, nebo prostřednictvím IFC.

Při školení subdodavatelů, měli BIM koordinátoři v PROMA pozitivní zpětnou vazbu. „Dalux si oblíbili zejména BOZP technici, kteří nedostatky (například o chybějícím zábradlí) jednoduše vyznačili přímo do BIM modelu, nebo výkresu, přidali komentář a fotografii, a následně přidělili úkol odpovědné osobě.“ Odpovědná osoba obdrží email a notifikaci do aplikace Dalux Field o požadavku, který si může zobrazit ve 2D nebo 3D, a po vypracování odeslat zpět ke kontrole a schválení.

 
 
Reklama