Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tip na zajímavé řešení rekonstrukce požární signalizace: Znáte EPS Lites?

Stejně jako každé technické zařízení, tak i sebekvalitnější požární signalizace má omezenou životnost. Navzdory pečlivé údržbě a pravidelnému servisu je čas od času nutné přistoupit k modernizaci.

Zajímavé a finančně dostupné řešení v tomto ohledu představuje EPS Lites s kořeny na severu Čech.

Rekonstrukce EPS je čas od času nezbytná

Posláním elektrické požární signalizace EPS je dohlížet na hlídané prostory a přímo tak chránit lidské životy, zdraví i majetek. Udržení soustavného pocitu bezpečí si proto čas od času žádá provedení rekonstrukce elektrické požární signalizace tak, aby dohled nad zabezpečovaným objektem fungoval efektivně a spolehlivě.

Investice do modernizace se vám vrátí zejména díky:

  • inovativním funkcím nových modelů,
  • snadnější konektivitě,
  • vyšší spolehlivosti a přesnosti,
  • kvalitnějšímu signálu s vyšší odolností proti rušení,
  • levnějšímu servisu,
  • vyšší dostupnosti náhradních dílů.

K čemu je požárně bezpečnostní řešení stavby?

Mějte na paměti, že základ jakéhokoliv zásahu do EPS tkví v aktuálním PBŘ, tedy požárně bezpečnostním řešení stavby. Tento dokument je nutné předložit autorizovanému projektantovi EPS. Až ten může po prostudování PBŘ navrhnout, zakreslit a ve finální verzi také autorizovat nový projekt elektronické požární signalizace a celkově požární ochrany. To se týká i případů rekonstrukce.

Jak probíhá modernizace požární signalizace?

Při rekonstrukci EPS se postupuje od jádra věci. První v řadě proto stojí odinstalace staré ústředny a její výměna za nové, moderní zařízení. Ještě před tím, než stará ústředna poputuje do „věčných lovišť“ nebo skrze bazar k méně náročnému zákazníkovi, je třeba z ní extrahovat konfigurační soubor a odpovídajícím způsobem jej upravit vzhledem ke specifikaci nové centrály. Samotná výměna centrály je otázkou několika hodin. Nemusíte se přitom obávat nutnosti rozsáhlých stavebních úprav – nová centrála se instaluje na místo té původní, bez potřeby zásahů do objektu.

Pokud byste se rozhodli zmodernizovat jenom centrálu a ponechat staré hlásiče, kompatibilitu mezi novou centrálou a zbytkem původních komponent zajišťují tzv. komunikační karty.

Elektrická požární signalizace Lites aneb česká kvalita v praxi

Uvažujete-li o pořízení nové požární signalizace nebo rekonstrukce té stávající, v současné době narazíte v hojném množství na pozitivní reference EPS od českého výrobce Lites Liberec s.r.o., jehož historie sahá až do 70. let minulého století.

Elektrická požární signalizace Lites vyniká vysokou kvalitou, spolehlivostí a dlouhou životností. Díky těmto vlastnostem je na míru šitá zabezpečení komerčních i nekomerčních prostor všeho druhu. Svoji službu odvede stejně dobře v rodinném domě, obchodě, v halách a průmyslových objektech, v železničních vagonech, stříkacích kabinách, dieselagregátech, veklorypadlech a obecně všude, kde existuje vysoké nebezpečí výbuchu a vzniku devastujícího požáru.

Portfolio EPS Lites je skutečně široké a v nabídce tak z komponent naleznete zejména:

  • ústředny,
  • připojitelná zařízení,
  • tabla obsluhy,
  • hlásiče (pro konvenční i analogový systém),
  • autonomní zásuvky,
  • speciální tlačítkové hlásiče,
  • montážní, měřící a zkušební kabely a přípravky,
  • EPS pro železniční vagony,
  • další komponenty.

Více o požární ochraně se dozvíte na oficiálních stránkách HZSČR


TOP security, s.r.o.
logo TOP security, s.r.o.

Patříme mezi přední bezpečností agentury v České republice a to už od roku 1992. Veškeré služby zajišťujeme z vlastních zdrojů, proto jsme schopni vám garantovat nejvyšší kvalitu. Pracujeme chytře, systematicky, efektivně. Klientům přinášíme profesionální ...

 
 
Reklama