Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební knihovna DEK

Stavební knihovna DEK obsahuje komplexní databázi stavebních materiálů, výrobků, skladeb a systémů. Jedná se o takové novodobé Rochlovy tabulky.

Stavební knihovna DEK je k dispozici ZDARMA na stránkách www.deksoft.eu. Přihlásit se můžete účtem DEKSOFT, DEKPARTNER, ÚRS nebo BIM PLATFORMA.
V současné době knihovna obsahuje produkty výrobců stavebních hmot, produkty DEK a TZB výrobky, bez kterých by stavba nebyla kompletní.

Usnadnění práce projektantům
Pomocí filtrů si projektanti najdou přesně tu skladbu nebo materiál, který potřebují. Současně s tím dostanou informace, které dal výrobce k dispozici, např. tepelně-technické, akustické, požární, environmentální, třídu ETIM, 3D objekty, detaily a agregovanou cenu za 1m2 skladby, která vychází z položek cenové soustavy ÚRS.

BIM projektování, 2D projektování a programy pro specialisty
Projektanti mohou Stavební knihovnu DEK využívat také v 3D programech – po instalaci doplňku BIM DEKSOFT (plugin) mohou vkládat všechny prvky přímo do Archicadu, Revitu, Allplanu i Cadkonu. Pro zobrazení 3D modelu projektu může projektant využít BIM PLATFORMU, kde se zobrazí i použité skladby ze Stavební knihovny včetně parametrů a agregovaných cen (napojení na program KROS4).
Ochuzeni nebudou ani uživatelé dalších 2D programů – ti si za pomoci exportu mohou data stáhnout ve formátech doc, xls, pdf či dxf.
Katalogy Stavební knihovny DEK jsou propojeny i s katalogy ostatních programů DEKSOFT jako je TEPELNÁ TECHNIKA, AKUSTIKA, ENERGETIKA, atd.

Ukázku použití Stavební knihovny naleznete ZDE


DEKPROJEKT s.r.o.
logo DEKPROJEKT s.r.o.

Provádíme specializované projekty stavebních konstrukcí, expertní a znalecké posudky staveb, návrhy konstrukcí z pohledu stavební fyziky, energetické výpočty, akreditovaná měření a diagnostiku staveb, certifikaci staveb BREEAM a LEED, rozpočty.

 
 
Reklama