Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

4 tipy na přírodní materiály, které se vrací na stavbu

Stavba nebo rekonstrukce jakéhokoli objektu vyžaduje nejen specifické postupy, ale také spousty různých materiálů. Aktuálně jsou v kurzu ty přírodní, jež se využívaly tradičně především v minulosti.

Postupně se ale vracejí a jejich obliba stoupá doslova raketovým tempem. My se na čtyři nejznámější podíváme mnohem podrobněji právě v tomto článku.

Konopí jako výborný izolant

Mezi hodně známé nejlepší obnovitelné materiály pro stavbu domu se řadí konopí. Hodí se hlavně jako izolační materiál. Mnohdy se používá dokonce kompletně na celou stavbu domu, kdy umí dokonale nahradit cihly.

Sláma ve formě balíků

V minulosti byla sláma využívána takřka pokaždé. Nyní se také vrací, a to jaké vynikající izolační materiál. Nejčastěji se volí u staveb realizovaných svépomocí.

Rákos jako trvanlivější řešení

Sláma je sice jako izolant vynikající, nicméně její trvanlivost určitě není extra dlouhodobá. Navíc je mnohem pevnější. Vždycky nemusí sloužit jako efektivní izolace. Často se s rákosem setkáme také na střeše mnohých objektů.

Kamenná vlna pro různé druhy izolace

Výborná je na izolaci také kamenná vlna. Tento materiál vzniká z nejrůznějších hornin, mezi které patří především bazalt, gabro či čedič. Izoluje se s ní střecha, fasáda nebo podlaha.
 
 
Reklama