Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

„Vyrobené dřevo“ je skvělou volbou

Léto se blíží a posedávat venku namísto uvnitř je čím dál lákavější. Mnoho lidí proto zvažuje výstavbu terasy. Většina ale trpí mylnou představou, že přírodní dřevo je ten nejlepší materiál, co mohou pro podlahy teras zvolit. Ve skutečnosti existuje mnoho dobrých důvodů, proč je kompozitní dřevo, známé také jako „vyrobené dřevo“ skvělou volbou.

Tady je 5 nejzásadnějších výhod kompozitního dřeva:

  • Prkna z kompozitního dřeva jsou nehořlavá, nemusíte se tedy bát rozdělat táborák přímo na terase.
  • Kompozitní dřevo nešedne ani nehnije. Skvěle se proto hodí k venkovnímu použití, přečká tak déšť, sníh i sluneční záření.
  • Je odolné vůči termitům a houbám, bez jakéhokoliv ošetření.
  • Je levnější než dřevěné podlahy a jednodušší na instalaci.
  • Je velmi jednoduché na údržbu. Nemá žádné třísky, proto je vhodné pro rodiny s malými dětmi či čtyřnohými mazlíčky.

Při výběru podlahových krytin na zahradu či terasu by neměla hrát roli pouze pořizovací cena, ale hlavně údržba a životnost zvoleného materiálu. Šetření na úkor kvality se v tomto případě nevyplácí, a škody, které mohou vzniknout volbou nekvalitního materiálu, významně převyšují výhody nízké ceny. Místo levných polských a čínských výrobců se tak dlouhodobě vyplatí investovat do prověřených evropských výrobků.

Společnost Silvadec je zaměřená na inovaci a uspokojení tržních trendů. Zároveň ctí životní prostředí, její produkty jsou založené na recyklovaných a 100% recyklovatelných materiálech. S touto volbou tedy neutrpí ani příroda. Aktuálně nabízí Silvadec u svých terasových prken Atmosphere nový barevný odstín RIO – tmavě hnědá, který doplnil řadu Atmosphere na kompletních šest barevných odstínů.

Fyzicky je možné prohlédnout výrobky Silvadec po celé ČR v showroomech firem SUPELLEX, JAFHOLZ, BOMAPARKET, PARKETATELIER a v terasovým centru PROFITERASY v Praze. Ukázky řady plotů a teras jsou k vidění v terasovém centru Profi Terasy v Horních Počernicích, na adrese Náchodská 74. Více info naleznete na webu https://cz.silvadec.com/.

 
 
Reklama