Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Březen prověřil mladé řemeslníky hned dvěma koly soutěže SUSO

Druhé postupové kolo soutěže SUSO proběhlo na výstavišti Černá louka v Ostravě ve dnech 9. a 10. března při výstavě Střechy a stavba a třetí kolo se konalo v Hradci Králové v KC ALDIS 23. a 24. března jako doprovodný program výstavy Stavba a zahrada.

Severomoravské i východočeské kolo bylo podařenou přehlídkou řemesel zedník a truhlář, a to i co do účasti. Na výstavišti v Ostravě se sešlo deset družstev oboru zedník a devět družstev oboru truhlář. Do Hradce Králové dorazilo jedenáct týmů truhlářů a osm týmů zedníků. „Zájem mladých účastníků o soutěž ukazuje, že tradiční řemesla mají po letech opět mezi lidmi dobrý zvuk. Na soutěž se dorazili inspirovat také zástupci nových škol, které se zatím soutěže neúčastní, ale možná se připojí v dalších kolech nebo ročnících,“ neskrýval radost z rozvoje soutěže její manažer David Surmaj. Mladí řemeslníci předvedli velmi zajímavou podívanou, a tak měli návštěvníci možnost v obou kolech vidět na vlastní oči řemeslo truhlář i zedník v té nejvyšší kvalitě.

První cena v klání zedníků v Ostravě ale ani letos nezůstává v Česku. Nejlepšími se stali Mateusz Jędrosek a Kaċper Gaczyński z CKZ i U, Racibórz z Polska, kteří tak navázali na loňský úspěch svých kolegů. Vítězství polské dvojice zpestří finále, které tak opět bude mezinárodní. Mezi truhláři se nejvíce dařilo dvojici Miloš Míček a Jan František Pekař ze SŠNO Bystřice pod Hostýnem, kteří zvítězili rozdílem třídy. „Mladí truhláři tu bývají velmi dobře připraveni. Je zde cítit, že chtějí, a hlavně umějí uspět. To se pak spolupracuje mnohem lépe, když cítíte zájem o řemeslo,“ pochvaloval si hlavní porotce oboru truhlář Libor Malý.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama