Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Žaluziový kastlík Ytong

Žaluziový kastlík se stal u mnoha rodinných domů již standardním požadavkem. Ytong proto vyvinul řešení vhodné pro většinu venkovních žaluzií na našem trhu.

Délka kastlíku se dá snadno upravit pilou na železo, dřevo či úhlovou bruskou
Délka kastlíku se dá snadno upravit pilou na železo, dřevo či úhlovou bruskou

Žaluziový kastlík je vyroben z Purenitu, který je voděodolný, trvanlivý a neobsahuje škodlivé chemické látky. Jeho vlastnosti oceníte u nízkoenergetické a pasivní výstavby – umožňuje provést detail bez tepelných mostů.

  • Systémové řešení Ytong pro bezproblémovou dodatečnou montáž venkovních žaluzií.
  • Vhodný pro většinu venkovních žaluzií na trhu, vyvíjeno s výrobci žaluzií.
  • Voděodolný, trvanlivý, neobsahuje žádné škodlivé chemické látky.
  • Výrobek je omývatelný.
  • Jednoduchá montáž – lehký výrobek, v typizovaných délkách, možné úpravy délek přímo na stavbě.
  • Vhodný pro použití v nízkoenergetických a pasivních domech.
  • Estetické řešení – stejný povrch jako okolní fasáda.
Popis výrobku a použití

Podomítkový samonosný žaluziový kastlík je speciálně vyvinutý pro zabudování do systémového řešení Ytong a tvoří schránku pro dodatečnou montáž venkovní stínicí techniky – žaluzií. Žaluziový kastlík – segment je univerzální prodlužovací kus bez čel. Kastlík je vyroben z Purenitu®, materiálu na polyuretanové bázi z tvrdé pěny PIR. Standardní výška kastlíku umožňuje montáž žaluzií výšky běžně cca 2 500 až 2 800 mm, výška žaluzie je dána typem žaluzie.

Důležitá upozornění

Žaluziový kastlík není nosný. Pro vytvoření nosného nadpraží otvoru je nutné použít prefabrikované systémové nosné překlady nebo vytvořit železobetonové překlady na stavbě s pomocí prvků ztraceného bednění. V tom případě lze kastlík použít pro uložení těchto bednících prvků, ale musí být sám montážně podepřený (viz tabulka základní údaje). Montážní podepření lze odstranit až po předepsané době – viz normy pro provádění betonových konstrukcí. Z důvodu ochrany povrchu kastlíku se betonáž monolitického překladu provádí do systémového ztraceného bednění (YQ U profily, příp. tvárnice pro obezdívky).

Produktový katalog žaluziového kastlíku naleznete v příloze zprávy.




Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama