Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cena Stavba roku Plzeňského kraje 2016 pro bytový dům Veleslavínova

Konstrukční systém Kalksandstein Zapf Daigfuss dodává budově mimořádně kvalitní akustické vlastnosti, což je pro bydlení poblíž rušného hlavního průtahu Plzní více než důležitá vlastnost.

Dům je postavený z vápenopískových cihel Zapf Daigfuss Kalksandstein. Projektanti tohoto oceněného domu zvolili vápenopískové zdivo Kalksandstein Zapf Daigfuss jako hlavní konstrukční systém nikoliv náhodou.

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2016 pořádali Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží převzali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a primátor statutárního města Plzeň Martin Zrzavecký.

Stavbou, která se pyšní titulem v kategorii Stavby pro bydlení, je nový bytový dům ve Veleslavínově ulici v Plzni. V tomto případě sedmičlenná odborná porota ocenila citlivé začlenění novostavby do historického jádra města. Objekt nabízí skvělé propojení moderního přístupu a tradičních principů. Návrh pracuje s moderním přístupem k tradičním principům členění hmoty a fasády. Důraz na čistotu materiálů a detailu byl přenesen i do vnitřních částí budovy.

Kalksandstein Zapf Daigfuss dodává budově mimo zajištění všech konstrukčních a statických vlastností také mimořádně kvalitní akustické vlastnosti, což je pro bydlení poblíž rušného hlavního průtahu Plzní více než důležitá vlastnost. Mimo to Kalksandstein zajišťuje také vynikající interní mikroklima v bytech.

  • Autoři: Ing. Arch. Radek Dragoun, Ing. Arch. Jaromír Veselák
  • Projektant: AVE Architekt, a.s.
  • Investor: MDZZ – Veleslavínova s.r.o.
  • Zhotovitel: TIMA, spol. s.r.o.
  • Realizace 04/2014 - 1/2016

Zdroj: Zprávy a informace ČKAIT, foto: Archiv Kalksandstein CZ s.r.o.

Oceněný bytový dům Veleslavínova je postavený z vápenopískových cihel Zapf Daigfuss Kalksandstein
Oceněný bytový dům Veleslavínova je postavený z vápenopískových cihel Zapf Daigfuss Kalksandstein

Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama