Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Exkurze do výrobního závodu Zapf Daigfuss

V úterý 30. května 2017 navštívila firma Kalksandstein CZ pod vedením Martina Konečného, Konstantina Svoboda a Jiřího Vápeníka s 50 studenty SPŠ Stavební Plzeň výrobní závod Zapf Daigfuss Behringersdorf.

Na stavbě bylo k vidění provádění strojního zdění KS-QUADRO E
Na stavbě bylo k vidění provádění strojního zdění KS-QUADRO E

Po přivítání jednatelem Wolfgangem Zapfem byla krátká přednáška p. Svobody o základních principech vápenopískového zdiva Kalksandstein.

Probrali jsme témata jako KS-QUADRO E, KS-QUADRO ETRONIC, KS-QUADRO THERM, pohledové zdivo, akustika, požární odolnost, pasivní domy. Poté následovala prohlídka nejstaršího výrobního závodu na vápenopískové cihly „Original Kalksandstein“ na světě. Kolegové Jürgen Lechner a Harald Schieber demonstrovali na zkušební zdi provádění zdiva KS-QUADRO, každý si mohl strojní zdění s minijeřábem také sám vyzkoušet.

Po originálním franckém obědě jsme navštívili 2 stavby v okolí, které jsou vedeny v duchu hesla: Mission Mauerstein. Nejprve jsme navštívili školu v Röthenbach a. d. Pegnitz, kde bylo k vidění provádění pohledového zdiva Fassensteine firmou Eberth Bau z Bambergu. Poté jsme navštívili hrubou stavbu bytového domu o 10 bytových jednotkách. Na stavbě bylo k vidění provádění strojního zdění KS-QUADRO E.


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama