Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Rockwool získala ocenění v soutěži Nejlepší výrobce stavebnin

Společnost Rockwool, výrobce izolací z kamenné vlny, získala dvě ocenění v 9. ročníku soutěže Nejlepší výrobce stavebnin za rok 2015. Odborná porota ocenila projekty bohumínského závodu Rockwool, které přispívají ke snižování energetické náročnosti budov a dopadů výroby na životní prostředí.

Devátý ročník soutěže Nejlepší výrobce stavebnin 2015 měl stěžejní téma „Nové moderní výrobky a technologie pro stavby a budovy s pozitivní bilancí energie“. ROCKWOOL si odnesl cenu za nominaci v kategorii firem nad 250 zaměstnanců a také speciální cenu ÚRS Praha a. s. Za společnost ROCKWOOL ocenění převzal marketingový manažer Josef Mik.

Odborná porota ocenila naše projekty související s vývojem moderních a šetrných produktů z kamenné vlny. Týká se to hlavně dokončení nové linky na výrobu technických izolací, vylepšení tepelněizolačních vlastností produktu FASROCK G pro zateplení stropů a vývoje nových produktů pro kontaktní a provětrávané fasády,“ popisuje hlavní důvody Josef Mik.

Odborná porota soutěže posuzovala přihlášené výrobce stavebních hmot zejména podle energetické náročnosti výroby, dosahované kvality, zlepšování životního prostředí a řešení odpadového hospodářství nebo ekonomické úspěšnosti a pozice na trhu.

Výrobky z kamenné vlny ROCKWOOL splňují nejpřísnější kritéria, požadavky a normy pro zateplování budov. Kamenná vlna je výborný nehořlavý izolační materiál, tlumí hluk z venku, drží dlouhodobě tvar, zachovává prodyšnost stěn a přispívá k požární ochraně. Izolace ROCKWOOL jsou z přírodního materiálu, recyklovatelné a šetrné k životnímu prostředí.

Nedávná investice v bohumínském závodě ve výši 60 milionů Kč přispěla nejen ke snížení emisí oxidů síry a plynných složek spalin, ale i ke snížení energetické náročnosti výrobního procesu. Umožnila nám modernizovat výrobní závod a zlepšit dopady výroby na životní prostředí,“ říká Josef Mik.

Hlavním cílem soutěže Nejlepší výrobce stavebnin je poukázat na moderní výrobní provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice a ocenit jejich moderní výrobky pro stavebnictví a ostatní průmysl, které jsou v souladu s ochranou životního prostředí.

Odbornými garanty soutěže nejlepší výrobce stavebnin jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu a ÚRS Praha. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v prostorech Břevnovského kláštera v Praze.

 
 
Reklama