Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytrý dům KRYTÝ ZEMINOU

Dům krytý zeminou a k tomu chytrý! Dům, který souzní s okolní krajinou a využívá jednoduchých přírodních principů, aby uspořil energie za vytápění/klimatizaci i venkovní údržbu. "Je jednoduše chytrý" - tedy s inteligentním řízením technologií uvnitř.

Kombinace, která se zdá být protichůdná, ale ve skutečnosti se jedná o praktické spojení. Domy kryté zeminou dnes nepředstavují dřívější zemljanky z hlíny, ale promyšlenou stavbu se svými specifiky a využitím moderních stavebních materiálů i technologií.

  • Jaké jsou základní předpoklady, koncepce i úskalí návrhu domu krytého zeminou?
  • Jakou roli má inteligentní řízení a s čím může v domech krytých zeminou pomoci?
  • Jak skloubit s principy DKZ k dosažení vyšších úspor?

V ČR domů krytých zeminou opravdu není mnoho, stejně jako architektů, kteří by měli reálné zkušenosti s projektováním i realizací stavby. Přijďte si poslechnout na konferenci Smart Home prezentaci architekta stavby, pana Jaromíra Koláře a realizátora i budoucího uživatele stavby Jakuba Zahrádky.

Kdy? 14.9.2016 v Praze, na konferenci SMART HOME ve světě Internetu věcí.

Prezentace je součástí 3. bloku konference, který představí realizace a ukázky řešení smart home v různorodých typech staveb - v bytě, RD, moderních firmách i muzeích. Konference je akreditována ČKA a ČKAIT v rámci Celoživotního vzdělávání.

Kompletní informace o programu a registraci, (počet míst omezen, občerstvení zajištěno).

 
 
Reklama