Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rychlé usazení dílců bez složité montáže, to je Stropní systém DX

Stropní systém Dennert DX představuje nejmodernější a nejefektivnější řešení stropu pro stavbu rodinného domu a bytovou výstavbu. Nabízí variabilitu řešení monolitického stropu při zachování rychlosti výroby a montáže.



Strop DX je rovinný nepředpínaný stropní systém (nejedná se o v ČR známý SPIROL) s podélným a příčným armováním. Standardní šířka stropnic (panelů) stropu DX je s šířkou 224,5 cm téměř dvounásobně široká jako SPIROL (cca 125 cm) a díky tomu je na stavbě o 50 % méně spár, ve kterých mohou vznikat ve stropě praskliny. Strop DX díky své konstrukci umožňuje přizpůsobit celý stropní systém požadavku stavebního projektu. Systém není omezen pouze na pravoúhlé tvary, ale lehce si poradí s šikminami a oblouky.

Technologické prostupy (komín, voda, odpad, elektřina, světlíky, půdní schody atd.) se připravují již ve výrobním závodě dle daného projektu. Tzv. "ztracené průvlaky" (podepření střešní konstrukce ze stropu, nosná příčka v patře, pod kterou neleží nosná příčka v přízemí atd.) jsou také řešeny již při výrobě.

Napojení schodiště je u stropu DX řešeno ve výrobě utvořením zámku, případně zesílením opěrné hrany stropu pro schodiště. Všechny viditelné boční (svislé) hrany stropu okolo schodiště mohou být hladké a stačí je při finální úpravě pouze vystěrkovat bez nutnosti dalších stavebních úprav.

Montáž stropu jednoho patra je hotova zhruba během 2 hodin včetně vyrovnání spodní strany stropu pro koncovou úpravu. Mezi dalšími výhodami oceníte, že stropnice Dennert dosahují o 10 % lepších hodnot kročejového a prostorového hluku oproti běžným předpjatým stropům.


Dennert Baustoffwelt GmbH&Co. KG
logo Dennert Baustoffwelt GmbH&Co. KG

Dennert Vám nabízí nejefektivnější sofistikovaný prefabrikovaný stropní systém (ne SPIROL) zaměřený na bytovou výstavbu. Do systému lze integrovat stropní topení/chlazení, vzduchotechniku, osvětlení atd. Nabízíme také největší výběr prefabrikovaných ...

 
 
Reklama