Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inspirace Francií: Luxusní vinné sklepy přímo v domě

Luxusní vinné sklepy, vyvedené jako dominanta celého domu či kanceláře, jsou symbiózou lásky Francouzů k lahodnému vínu i stylovému bydlení. Navíc výstavbu sklepa lze realizovat během pouhého týdne.

Sklep, nad kterým se každé návštěvě zatají dech, je hotový za týden

V České republice je jedinou společností, která zajišťuje kompletní realizaci luxusních vinných sklepů, firma Belmanet. Dodává vinné sklepy značky RAXI a dokáže je instalovat za pouhých 10 dní. „Díky naší unikátní technologii jsme schopni stavět sklepy v již hotových domech, včetně přirozeného odvětrání a dokonalé hydroizolace.". Sklep s kapacitou 900 až 3000 lahví je hotový za jeden až dva týdny,“ vysvětluje Miroslav Tománek, zástupce společnosti. Sklepy RAXI se instalují v halách, obývacích pokojích, kuchyních i v garážích. Při stavebních pracích dochází k minimálnímu znečištění. „Jeden klient dokonce dostal vinný sklep darem od manželky jako překvapení. Odjeli na dovolenou do Thajska, a když se po třech týdnech vrátili, čekal na nic netušícího majitele kompletní sklep v perfektně uklizeném domě.“ Cena luxusního sklepa začíná na půl milionu korun.

Spodní voda stavbu neohrozí. Podlahové topení se napojí na bypass

V první fázi se v podlaze vyhloubí stavební jáma s ohledem na velikost sklepa. Do této jámy se poté instaluje hydroizolační kapsa, vyrobená ze syntetického kaučuku. Tato hydroizolace je bezešvá a zaručuje 100% izolaci proti spodní vodě. Pak následuje vlastní stavba sklepa, elektroinstalace a montáž poklopu. Ve finální fázi pak instalace světel, doplňků, výmalba a závěrečná kontrola. Výstavba probíhá bez ohledu na roční období a překážkou není ani podlahové topení objektů, které je kompletně napojeno na bypass. Na sklepy se dává záruka patnáct let.

Designový poklop, stylové obložení a efektní nasvícení

Luxusní vinné sklepy se dodávají v kruhovém, nebo elipsovitém provedení a ve třech velikostech. Podle katalogu vybere zákazník designový poklop nebo prosklený strop. Stylové obložení může být kamenné, nebo dřevěné, hitem poslední let jsou obklady ze vzácných dřevin a doplňky z polodrahokamů. Důmyslné sestavy světel pak umocní výsledný estetický efekt a sklep se stane opravdovou dominantou každého interiéru. Nároční zákazníci si navíc mohou zvolit některou z mnoha kombinací ovládacích multimediálních prvků. „Každý sklep je vždy trochu originál,“ zdůrazňuje Miroslav Tománek. „Po instalaci sklepa navíc významně vzroste cena nemovitosti.“


 
 
Reklama