Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fermacell jedním z hlavních aktérů odborného semináře a workshopu PROJEKTOVÝ DEN SUCHÉ STAVBY

Lindab, Fermacell, Rockfon, Ursa a Rockwool – pět předních výrobců stavebních materiálů pro oblast suché výstavby – se spojilo dohromady a pod organizátorskou taktovkou společnosti AZ Promo připravilo v průběhu dubna ve čtyřech českých a moravských městech jednodenní stavební semináře a workshopy.

Seriál seminářů pod společným názvem Projektový den nové výstavby startuje v Ostravě (13. 4.), poté se přestěhuje do Brna (14. 4.) a Hradce Králové (27. 4.), závěrečným městem v programu je Praha (28. 4.).

Účastnící semináře se díky prezentaci společnosti LINDAB s.r.o. seznámí jak s příklady použití nosných konstrukcí v suché stavbě, tak i s používanými materiály včetně uplatnění ocelových profilů v nosných obvodových konstrukcích.

Požární bezpečnost v suché stavbě představí Fermacell GmbH - největší evropský výrobce sádrovláknitých a cementovláknitých materiálů objasní nejen základní pojmy a požadavky požární bezpečnosti staveb, ale i celkový kontext této významné části suché stavby - od třídy reakce na oheň stavebních materiálů až po požární odolnosti celých konstrukcí.

Chybět nebude ani akustika a zdravé vnitřní prostředí – o vlivu zvukové pohltivosti a doby dozvuku na vyšší soustředěnost a pracovní výkon a novince v sortimentu bude na semináři mluvit zástupce společnosti ROCKFON.


Po krátké přestávce přijde na řadu téma specialisty na izolace, firmy URSA CZ s.r.o. Prezentace „Na velký hluk lehká příčka URSA“ ukáže, že lehké příčky s použitím minerální skelné izolace URSA PUREONE předčí v mnoha směrech příčky zděné.

ROCKWOOL, a.s. se v závěru semináře zaměří na izolování stěn mezi rošty provětrávaných fasád, volbu správné izolace v souvislosti s četností a typy kotevních prvků nebo specifika vnějšího kontaktního zateplení pro suché stavby (podklad, lepení a kotvení).

Poslední hodina každého ze čtyř seminářů bude věnována dvěma workshopům, každý z nich bude probíhat ve dvou 30 minutových kolech. Ve workshopech se budou firmy věnovat jednotlivým tématům ze stavební praxe. Jejich program, podobně jako podrobný program semináře, je dostupný na přiloženém prospektu i na webových stránkách organizátora seminářů, kde se zájemci mohou také přihlásit. Akce bude zakončena obědem.

Seminář je zařazen do programu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT i ČKA a jeho mediálním partnerem je portál tzb-info.cz.




Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama