Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Wienerberger má vítěze ve své „Soutěži o nejlepší projekt“

Porota složená z odborníků z oblasti stavebnictví vybrala vítěze 6. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ pro studenty středních průmyslových škol stavebních.

Do letošního ročníku Soutěže o nejlepší projekt se přihlásilo celkem 154 studentů z 19 středních průmyslových škol stavebních z celé ČR, což je nový rekord v počtu přihlášených studentů.

Po hodnocení přihlášených soutěžních prací v prvním kole soutěže jich celkem 71 postoupilo do kola druhého. V celostátním kole se výběrem vítězných prací zabývala odborná porota složená z doc. Ing. Františka Kulhánka, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, Ing. Iva Petráška a Ing. Roberta Blechy ze společnosti Wienerberger cihlářský průmysl a.s. a zástupců mediálních partnerů soutěže, která se za tímto účelem sešla v Centru stavebního inženýrství v Praze.

Porota v rámci druhého kola soutěže hodnotila 43 prací v kategorii „projekt rodinného domu“ a 28 prací v kategorii „projekt občanské stavby“ a výsledkem hodnocení bylo určení třech vítězných projektů v každé z obou soutěžních kategorií. Ing, Ivo Petrášek ze společnosti Wienerberger uvedl: „Úroveň přihlášených soutěžních projektů s každým dalším ročníkem soutěže stoupá a vždy nás některý ze studentů v dobrém slova smyslu překvapí svými neotřelými nápady a originálním pojetím stavby.

Mezi kritéria, která porotci při hodnocení soutěžních prací posuzovali, patří technická a grafická úroveň zpracování dokumentace, celkové prostorové a funkční řešení díla, originalita stavebně-technického řešení a v neposlední řadě také rozsah využití výrobků firmy Wienerberger při konstrukčním řešení projektu. V soutěžních projektech studentů 4. ročníků nesměla chybět vizualizace navržené stavby, která je dle pravidel povinnou součástí každé soutěžní práce v kategorii „projekt občanské stavby“.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama