Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Broušené akustické cihly Porotherm AKU Profi

Firma Wienerberger představuje atraktivní přírůstek do portfolia svých výrobků. Jedná se o nový systém speciálních broušených cihel Porotherm AKU Profi s výjimečnými akustickými vlastnostmi.

Použití broušených akustických cihel přináší nejen zvýšenou ochranu osob před vnějším i vnitřním hlukem, ale i vyšší rychlost zdění o cca 30 %. Zabroušením obou ložných ploch cihel je nyní umožněno používat akustické cihly i s technologií zdění z broušených cihel, když až doposud bylo nutné při použití nebroušených akustických cihel kombinovat oba způsoby zdění.

Rodinné domy z akustických broušených cihel Porotherm AKU Profi plní ČSN na stavební neprůzvučnost s přehledem.

Díky velkému rozdílu mezi laboratorní hodnotou vážené vzduchové neprůzvučnosti stěn z těchto cihel a normou požadovanou stavební neprůzvučností lze navrhnout a postavit rodinné domy vyhovující i náročnějším požadavkům na ochranu proti hluku, než vyžaduje ČSN.

Stavebník si sám lehce zvládne vygenerovat prohlášení o vlastnostech

Pro cihly byly provedeny počáteční zkoušky typu, měření vzduchové neprůzvučnosti dvojité nebo jednoduché stěny vyzděné na maltu pro tenké spáry, výpočty vzduchové neprůzvučnosti jednoduché nebo dvojité stěny, výpočty tepelných vlastností a vydány CE-štítky.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama