Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Strop Porotherm BN - strop oceněný cenou GRAND PRIX

Po delší době se na trhu objevuje nový typ stropu, a to keramobetonový strop bez celoplošné nadbetonávky. Je to novinka společnosti Wienerberger v roce 2015, , která se sporadicky objevuje i v zahraničí, například v SRN, kde se tyto stropy vyrábějí a realizují několik let.

Strop Porotherm BN získal cenu GRAND PRIX 2015 (soutěž o nejlepší exponát) na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2015.

Nový typ stropu je vhodný především pro stavby svépomocí a rekonstrukce.

Použitím stropu bez nadbetonávky dochází ke zmenšení objemu betonové zálivky a vynechání betonářských sítí. To samozřejmě ulehčí transport a i zpracování betonu. Další výhodou je i možnost pohybu rovnou po položených vložkách ještě před zabetonováním.

Výhody stropu porotherm BN:
  • optimální řešení pro práci bez mechanizace (snadná ruční manipulace při kompletaci stropu + možnost přerušované betonáže)
  • betonáž pouze mezi keramické vložky bez nutnosti kontroly tlouštky nadbetonávky
  • úspora betonu až 40 % (na příklad 3,6 m3 betonu na 100 m2 stropu)
  • nejsou potřeba Kari sítě (nejen výrazné snížení pracnosti, ale i nákladů na materiál)
  • bezplatné vypracování kladecího plánu
  • plná kompatibilita se stropem stejné tloušťky v systému PTH (možné kombinace stropů nebo snadné nahrazení v projektu již existujícím)
  • vhodné řešení stropu pro rekonstrukci (možnost postupné betonáže + menší přesun hmot)

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama