Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger se stal Nejlepším výrobcem stavebnin roku 2014

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2014 se uskutečnilo na Roztockém zámku v Roztokách u Prahy dne 10. září 2015.

Vyhlášení se zúčastnili zástupci vypisovatelů a organizátorů soutěže z Ministerstva průmyslu a obchodu, Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR, společnosti ÚRS PRAHA a.s., mediálního partnera Časopisu Stavebnictví a zástupci všech nominovaných a vítězných firem.

Porota přihlédla k zavedenému programu POROTHERM dům. Ocenila jeho výhody pro zákazníky, parametry a kritéria jakosti a kvality při stavění rodinných domků z cihelných bloků Porotherm zaškolenými prováděcími stavebními firmami na celém území ČR včetně možnosti získat garance společnosti při rozhodnutí postavit si rodinný dům – nízkoenergetický nebo pasivní se společností WIENERBERGER.

Dále odborná porota udělila ocenění firmě Wienerberger s přihlédnutím k tomu, že sortiment vyráběných cihlářských materiálů je pro svoji kvalitu a estetický vzhled dlouhodobě vyhledávaný a dobře uplatňovaný jak v tuzemsku, tak i na zahraničních trzích. Zavedené systémy řízení výroby a trvale prováděné celkové modernizace cihlářských závodů jsou dobrým příkladem i ostatním výrobním firmám v oboru průmyslové výroby stavebních hmot.

Soutěžní porota posuzovala přihlášené výrobní závody a provozy průmyslu stavebních hmot zejména podle následujících kritérií:

  • ekonomická úspěšnost, silná pozice na trhu
  • energetická náročnost výroby
  • dosahovaná kvalita výroby
  • zlepšování životního prostředí a řešení odpadového hospodářství
  • zavádění systémů řízení jakosti výroby
  • investiční činnost do výrobního zařízení v posledních třech letech
  • dosažená produktivita a zaměstnanost.

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama