Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavební kompozitní materiály na mostní konstrukce a lávky

Dálniční i železniční mosty nebo další dopravní stavby si dnes již asi nedokážeme představit bez použití konstrukčních kompozitních materiálů.

Klasické ocelové nosníky nebo rošty jsou nahrazovány materiálem s vlastnostmi, které výrazně zvyšují užitnou hodnotu celé konstrukce. Jsou to především dlouhá životnost bez údržby, odolnost proti povětrnostním vlivům a UV záření, bezpečnost a nízká váha.

Pro zakrytí odtokových a technologických kanálků, na zakrytí zrcadel mostů, výstavbu lávek, zábradlí nebo na další podpůrné stavby se také osvědčují stavební kompozitní profily a rošty od firmy RONN Water Management s.r.o.

Lité a montované rošty v různých barvách

Montované rošty jsou nosné v jednom směru a vyrábí se přímo na požadované rozměry v konkrétním projektu. Lze je tedy přizpůsobit individuálně zcela specifickým požadavkům a během instalace nevzniká žádný odpad.
Naproti tomu výrazně rozšířenější lité rošty se vyrábí v tabulích např. 1000x4000 a v několika výškách 25, 30, 38 a 50 mm. Mají výborný poměr charakteristických vlastností a ceny.
Protiskluzová nášlapná vrstva, stejná nosnost v obou směrech, snadná dostupnost, univerzální použití. Standardní barevné provedení je v zelené nebo šedé barvě, ale na zakázku lze vyrobit kteroukoliv jinou barvu. Firma RONN již za léta působení v této oblasti dodala odstíny červené, modré, žluté, oranžové, černé. Rošty lze dodat v několika chemických provedení podle prostředí, ve kterém se budou vyskytovat.

Lité a montované rošty v různých barvách RONN Water Management
Lité a montované rošty v různých barvách RONN Water Management s.r.o.

MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama