Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová verze 5.05 programu KS-Schallschutzrechner je k dispozici

V rámci neustálého vývoje SW podpory byl program pro výpočet akustického útlumu KS-Schallschutzrechner (Kalksandstein - akustický výpočet pro vápenopískové zdivo) doplněn o další moduly a přizpůsoben aktuálním změnám technických normách.

KS-Schallschutzrechner je populární výpočtový program pro řešení akustiky. Akustika je jedním z nejdůležitějších aspektů bydlení a také pohody při užívání obytných budov. Stavební zákon ukládá řešení jednotlivých akusticky dělících konstrukcí, které je často bez adekvátního výpočtového nástroje nemožné.

Program Schallschutzrechner je volně k dispozici ke stažení na stránkách Svazu výrobců vápenopískového průmyslu (Bundesverband Kalksandstein Industrie e.V.) v sekci SCHALLSCHUTZ. Program umožňuje vkládání jednotlivých konstrukcí dělících i doplňkových. Nově verze 5.05 umožňuje také grafiku automaticky otáčet, prvky vyplňovat barevně nebo texturou. Pohodlné zadávání konstrukcí umožňuje různé situace akustických detailů, tak aby na stavbě bylo dosaženo co nejlepšího výsledku. Novou součástí programu je také dB-kalkulátor, se kterým je teď možné spočítat výsledný celkový zvukový útlum z poskládaných konstrukčních prvků.

Program Schallschutzrechner je mocný nástroj pro plánování akustiky. Kalksandstein je jedním z nejlepších materiálů pro klidné, akusticky příjemné bydlení!


Program KS-Schallschutzrechner

Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama