Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger prevzal väčšinu akcií výrobcu škridiel Tondach

Rakúska spoločnosť Wienerberger AG prebrala s povolením Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže ďalšie podiely rakúskeho koncernu TONDACH Gleinstätten, a.s.. Wienerberger tak nadobudol právomoc disponovať 82 % podielov koncernu TONDACH a 18 % podielov prešlo pod správu bánk.

"Pre obchodných partnerov TONDACHU na Slovensku sa zmenou vlastníckych podielov v materskej rakúskej spoločnosti v podstate nič nemení. V platnosti ostávajú doterajšie obchodné dohody s koncernom TONDACH a taktiež známy zákaznícky servis. Prostredníctvom silného partnerstva bude TONDACH®, v súčinnosti s koncernom Wienerberger, poskytovať rozšírený produktový sortiment a ešte lepší zákaznícky servis. TONDACH® - značková strecha z prírody, tu bude naďalej a každý si bude môcť prostredníctvom nej dopriať krásnu strechu z prírody s dlhou životnosťou. Odborné poradenstvo týkajúce sa striech, ako aj predajný a technický servis, budú k dispozícii v nezmenenej forme a kvalite,“ ubezpečil V. Šablica.

Všetky krytiny od Tondachu sú odolné voči agresívnym vplyvom počasia- vetru, dažďu, mrazu, slnečnému žiareniu, návalom snehu, či zásaditým a kyslým látkam v ovzduší. Vyznačujú sa farebnou stálosťou počas celej doby životnosti, pevnosťou keramickej väzby a tlmia hluk. Odolávajú aj všetkým formám zaťaženia strechy a tým chránia celý objekt domu. Všetky typy škridiel sú testované podľa najprísnejších kritérií stanovených európskou normou. Predpokladaná životnosť modernej pálenej škridly je cca 100 rokov. Preto TONDACH® poskytuje na svoje výrobky až 33 ročnú záruku. Mimoriadna kvalita škridiel TONDACH® je daná najmodernejšími technologickými postupmi, kvalitnými prírodnými surovinami, výnimočným spôsobom spracovania a náročnou technikou vypaľovania nad 1000°C.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama