Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger úspěšně dokončil testy cihel na Měsíci

Dne 1. dubna 2014 jsme úspěšně dokončili testování cihel plněných minerální vatou pro využití k výstavbě domů v kosmickém prostoru!

Záznam testu ke zhlédnutí na YouTube



Vážení přátelé,

s hrdostí si Vám dovolujeme oznámit, že dne 1. dubna 2014 jsme úspěšné dokončili testování cihel plněných minerální vatou pro využití v kosmickém prostoru a výstavbu rezidenčních stanic otevřených všem posádkám kosmických lodí.

Vedeni touhou po dosažení co nejlepších konstrukčních parametrů, test probíhal na Měsíci za opravdu extrémních podmínek, při denních a nočních teplotách od +120°C do -180°C, při 6x menší gravitaci než na Zemi a nepřítomnosti vody. Cihly byly schopné udržet optimální podmínky pro zachování a rozvoj života i zde a díky lepidlu pro zdění Dryfix extra výstavba probíhala velmi rychle.

Stavba první stacionární stanice bude zahájena ihned po podpisu mezinárodní smlouvy o jejím využití pro kosmické posádky.

Porotherm T Profi

Tým Wienerberger a.s.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama