Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Českomoravský štěrk získal Cenu za bezpečnost v hornictví „Zlatý Permon“

Jako symbol ocenění výborných výsledků v oblasti bezpečnosti práce byla dne 15. května 2013 řediteli společnosti Českomoravský štěrk, a.s. Ing. Karlu Lorkovi slavnostně předána cena Zlatý Permon za rok 2012.

Českomoravský štěrk získal Cenu za bezpečnost v hornictví „Zlatý Permon“ za rok 2012

Symbolickou sochu patrona horníků přivezl osobně náměstek předsedy Českého báňského úřadu Ing. Martin Štemberka.

Hornické ocenění Zlatý Permon se vztahuje na subjekty podléhající dozoru Státní báňské správy. Na základě měřitelných výsledků dosažených v oblasti bezpečnosti práce jej každoročně uděluje Český báňský úřad spolu s partnery v pěti kategoriích. V letošním roce se do soutěže přihlásilo 28 organizací. Společnost Českomoravský štěrk získala hlavní cenu v kategorii III. hornická činnost prováděná povrchovým způsobem.

Za získáním ceny stojí dosažení výborných výsledků v oblasti bezpečnosti práce v roce 2012. V provozovnách organizace Českomoravský štěrk se nestal žádný smrtelný ani závažný pracovní úraz. Mezi další hodnotící kritéria patřila kromě úrazovosti také počet zameškaných pracovních směn nebo výše vytvořených finančních rezerv na sanaci a rekultivaci. Ocenění představuje pro společnost významný úspěch, udržování vysokých standardů bezpečnosti práce a zodpovědný přístup zaměstnanců k nim je jednou z jejích hlavních priorit.

„V rámci bezpečnosti činíme další opatření nad rámec legislativních požadavků. Soustředíme se zejména na vyhledávání rizik, důrazně provádíme preventivní opatření a tím apelujeme na přístup zaměstnanců, aby pro ně bezpečnost a ochrana zdraví při práci byla nedílnou součástí pracovního úsilí. Na základě těchto i dalších opatření se nám podařilo výrazně zlepšit bezpečnost práce a snížit úrazovost.“ uvedl generální ředitel společnosti Českomoravský štěrk Ing. Karel Lorek. „Tuto cenu chápu jako ocenění postoje naší společnosti k důležité prioritě bezpečnosti práce. Její získání je ale zásluhou všech našich zaměstnanců, kteří s otázkami bezpečnosti přicházejí denně do styku. Proto jsem se rozhodl při této slavnostní příležitosti udělit zvláštní poděkování a ocenění vybraným zaměstnancům jako projev uznání jejich osobního přínosu v oblasti bezpečnosti.“

Společnost Českomoravský štěrk, a.s. patří mezi největší výrobce kameniva v České republice. V současné době provozuje 16 kamenolomů, 9 štěrkopískoven a 3 prodejní terminály, ve kterých nabízí široké spektrum frakcí kameniva použitelných ve všech oblastech stavebního průmyslu. Vlastníkem společnosti Českomoravský štěrk je Českomoravský cement, a.s. Obě jmenované společnosti jsou spolu s firmou Českomoravský beton, a.s. součástí nadnárodní skupiny HeidelbergCement. Ocenění Zlatý Permon neputuje do skupiny poprvé – společnost Českomoravské štěrkovny jej získala již za rok 2006, Českomoravský cement potom v letech 2002 a 2011.


Heidelberg Materials CZ, a.s.
logo Heidelberg Materials CZ, a.s.

Heidelberg Materials je největším výrobcem cementu v ČR. Výroba cementu probíhá ve dvou závodech: v Praze–Radotíně a v Mokré nedaleko Brna. V prodejním terminálu Králův Dvůr společnost dále provozuje moderní balicí linku a expedici volně loženého ...

 
 
Reklama