Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger představí na IBF novou cihlu z řady POROTHERM EKO+

Novinka v rozměru 500 mm rozšiřuje kompletní zdicí systém Porotherm pro nízkoenergetickou výstavbu. Poprvé bude veřejnosti představena v rámci stavebního veletrhu IBF v Brně v termínu od 23. 4. do 27. 4. 2013.

Nová cihla posiluje úspěšnou řadu obvodového zdiva Porotherm EKO+ určenou pro stavby s velmi vysokými nároky na tepelný odpor.

Cihly z řady Porotherm EKO+ jsou vyrobeny pouze z přírodních materiálů a díky speciální receptuře výroby a děrování dosahují výborných tepelněizolačních vlastností. Splňují tak vysoké nároky na tepelný odpor zdiva i tepelnou akumulaci stěny. Přírodní původ cihlové konstrukce zajišťuje snadný prostup vodních par. Stěna tak dýchá a zajišťuje zdravé a kvalitní bydlení s tloušťkou zdiva 400, 440 nebo 500 mm.

Porotherm 50 EKO+ Wienerberger
Broušené cihly Porotherm 50 EKO+

Nová cihla Porotherm 50 EKO + pro nízkoenergetické bydlení

Cihly Porotherm EKO+ jsou určené pro omítané jednovrstvé obvodové nosné i nenosné zdivo tloušťky 500 mm. Zdivo z těchto cihel dosahuje hodnoty prostupu tepla U = 0,19 W/(m2K), a je tak vhodnou volbou pro stavbu nízkoenergetických domů. Nový produkt společnosti Wienerberger je k dostání ve formátu broušené i klasické cihly pro tři varianty zdění. Technologie broušených cihel zajišťuje jednoduchou, rychlou a přesnou výstavbu. Broušená cihla Porotherm 50 EKO+ Profi / Profi Dryfix je určena pro zdění na tenkovrstvou maltu, nebo zdící pěnu Porotherm Dryfix. Cihla Porotherm 50 EKO+ je zděna na klasickou tepelněizolační maltu. K základní broušené i klasické cihle jsou k dostání veškeré doplňkové formáty, tedy koncová, poloviční koncová a rohová cihla.

Ceníková cena metru čtverečného zdiva z cihel Porotherm 50 EKO+ Profi Dryfix je 1 557 Kč s DPH. Odpovídající množství zdicí pěny Dryfix je součástí dodávky.

Více informací najdete na www.porotherm.cz
Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama