Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Wienerberger na IBF Brno představí dům budoucnosti

Novou koncepci řešení domů budoucnosti představí společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. od 24. – 28. 4. 2012 na 17. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu IBF Brno, ve stánku č. 68, pavilon V.

  • Wienerberger přichází na IBF Brno s novým konceptem domů e4
  • Bude představen dům budoucnosti
  • Proběhnou praktické ukázky zdění z cihel plněných vatou a se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX

Koncept e4

Hledání optima mezi možnými variantami výstavby rodinného domu, přivedlo odborníky Wienerbergeru k vytvoření konceptu e4. Tento koncept nahlíží na dům a hodnotí jej z pohledu čtyř „e“. Jedním ze sledovaných faktorů a zástupce prvního „e - energie“ je energetická efektivita, která je bez nadsázky největším přikázáním dneška. Dalším vstupním údajem jsou ekologické nároky, které se budou s postupem času stále zvyšovat. Třetí písmeno „e - emoce“ reprezentuje estetické nároky na bydlení. Poslední, tedy čtvrté „e“ reprezentuje efektivitu, která musí nutně slaďovat vstupní náklady a náklady na budoucí provoz domu.

Z koncepce e4 vychází pomocný software, tzv. optimalizační kalkulačka. Na jejím vývoji pracovala firma Wienerberger s odborníky z Technické univerzity Vídeň. Kalkulačku premiérově představí odborníci z Wienerbergeru na veletrhu IBF. Návštěvníci se tak mohou těšit na průlomový způsob kalkulace ve stavebnictví.

Dům budoucnosti

Společnost Wienerberger své nové poznatky demonstruje na reálné stavbě domu, který již stojí v rakouském Zwettlu. Cihlový dům e4 2020 je nízkoenergetický s přirozeným větráním obytných místností. K dosažení těchto charakteristik je obálka budovy, jakož i technika topení a vybavení domu vyvážena a v perfektní vzájemné souhře. Stěny domu jsou postaveny z cihel POROTHERM T Profi, nejnovější generace cihel od společnosti Wienerberger s integrovanou tepelnou izolací z minerální vlny. Díky tomu není potřebná žádná dodatečná izolace zvenku, postačí klasická vnější omítka.

Přijďte se poradit

V expozici společnosti Wienerberger budou připraveni odborníci, kteří přímo na místě zodpoví zájemcům o stavebnictví veškeré dotazy související s novinkami a poradí se stavbou či rekonstrukcí domu. Letos budou mít návštěvníci také exkluzivní možnost získaní značných slev na produkty společnosti Wienerberger.
Vizualizace stánku Wienerberger pro IBF Brno 2012

Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama