Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dokonale hladké stěny s bílou přírodní sádrovou stěrkou Rimano Glet XL

Novinkou na trhu je bílá sádrová stěrka Rimano Glet XL, která svými vlastnostmi šetří stavebníkům čas i peníze. Je to jediná čistě přírodní sádrová stěrka, která dosud na českém trhu nebyla k dostání.

Novinkou na trhu je bílá sádrová stěrka Rimano Glet XL, která svými vlastnostmi šetří stavebníkům čas i peníze. Je to jediná čistě přírodní sádrová stěrka, která dosud na českém trhu nebyla k dostání.

S unikátním materiálem je možné pracovat současně jako s podkladovou omítkou i stěrkou pro finální povrchovou úpravu a aplikovat ji v rozmezí 0 až 10 mm. Během jednoho dne je tedy možné stěnu dokončit a připravit na malování. Technologie zpracování „mokré do mokrého“ dovoluje zkrátit pracovní čas a tím i ušetřit peníze. Je to ideální produkt pro úpravu stěn a stropu v interiéru pro jakýkoliv stavební podklad v novostavbách i při rekonstrukcích. Finální povrchová úprava se provádí bez celoplošného broušení.

Omítky zajišťují prodyšnost zdiva díky svému nízkému difuznímu odporu, a tím také nedovolují vzniku plísní. Mají schopnost lepšího přenosu drobného pnutí v podkladu, takže zamezují vzniku mikrotrhlin nebo prasklin, které bývají obvyklé u klasických vápeno-cementových omítek.
Při použití produktu Rimano Glet XL stačí jen jedna až dvě vrstvy malby. U tradičních omítek je nutné vymalovat více než třikrát.

Tento materiál je možné aplikovat ručně i strojně v prodloužené době zpracování až na 90 minut s vydatností 0,9 kg/m2/1 mm. Sádrová omítka při rozmíchání s vodou zvětšuje objem zpracovávané směsi a na rozdíl od tradičních omítek se zvyšuje vydatnost materiálu.
Znamená to, že z jednoho pytle (25 kg) se zrealizuje 5,5 m2 omítky v tloušťce 5 mm a stěrky až 25 m2 v tloušťce 1 mm. U tradičních omítek bývá obvyklé, že z jednoho pytle (25 kg) se dá omítnout 2 m2 plochy v tloušťce 5 mm. Produkt je k dispozici v balení 12,5 kg a 25 kg.

Při práci s novým materiálem je možné požádat zdarma o zaškolení, technický i stavební dozor v průběhu stavby.

Novinka bude také představena na výstavě SVĚT BAREV 2012 ve dnech 1.- 3. března na Výstavišti v Lysé nad Labem. Volná vstupenka a více informací



Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 
Reklama