Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využijte dotaci 300 000 Kč z programu Nová zelená úsporám na energeticky efektivní dům KUBIS 77 Evo

Na veletrhu Cesty dřeva představil RD Rýmařov nový typový dům KUBIS 77 Evo. Kromě zástupců firmy Fermacell, která dodává na rodinné domy RD Rýmařov sádrovláknité desky fermacell, se prezentace zúčastnili i zástupci všech institucí a firem, podporujících myšlenku trvale udržitelného rozvoje, se kterou je nový dům KUBIS 77 Evo spojen.

Ing. Jiří Pohloudek, obchodní ředitel RD Rýmařov, v úvodu stručně seznámil všechny účastníky konference se základními parametry nového domu: „Zdravý domov pro rodinu, který je ohleduplný k přírodě a který současně ušetří náklady za energie – takový je nový rodinný dům Kubis 77 Evo. Patrový dům o dispozici 5+1 vyniká nejen atraktivní pořizovací cenou – ve standardu s DPH a základovou deskou stojí 3,3 mil. Kč, ale pozornost a zájem veřejnosti bude lákat jeho celkové řešení, velmi nízké tepelné ztráty a výborné energetické parametry.“

Na příkladu domu KUBIS 77 Evo je zcela naplněna filozofie trvale udržitelného rozvoje: konstrukční materiál dřevo, primární energie k vytápění jako kombinace klasického zdroje elektřiny se slunečním zdrojem a jeho akumulační schopností, špičkový řídicí systém, optimalizující vnitřní prostředí domu. Ve výsledku tak vznikl ekologický dům s minimálními ztrátami a optimalizovanou spotřebou. To vše navíc připravené na dotační systém Nová zelená úsporám 2016.

Nadace dřevo pro život, jejímž posláním je podporovat spotřebu dřeva jako obnovitelné suroviny osvětou veřejnosti, i na tiskové konferenci RD Rýmařov vyzvala českou společnost k většímu využívání dřeva v každodenním životě jako efektivní cestu v ochraně našeho životního prostředí. Ředitel Nadace dřevo pro život ing. Stanislav Polák ve své prezentaci mimo jiné představil i projekt nazvaný „Stavím ze dřeva, stavím pro život“.

Tento projekt a jeho filosofii jako první podpořily společnosti RD Rýmařov, které spolu se svými partnery Fenix Jeseník, Siemens, Fermacell, Isover a Baumit bezezbytku naplňují využití synergií přírodních sil a schopností člověka hledat řešení úspor energií ve výstavbě rodinných domů na klíč.

Ing. Cyril Svozil, ředitel a majitel holdingu Fenix Group a.s., největšího evropského výrobce elektrických sálavých systémů, představil výhody elektrických topných systémů a poslední výsledky výzkumu tepelného komfortu energeticky velmi úsporných domů. Ty prokázaly, že i v domech jako je Kubis 77 Evo poskytuje velkoplošné elektrické podlahové vytápění nejhomogennější rozložení teplot v interiéru a tím i maximální komfort obyvatel domu.

RD Kubis 77 Evo od RD Rýmařov
RD Kubis 77 Evo od RD Rýmařov

Ing. Petr Martinec, MBA, ředitel CPS Siemens prezentoval nový dům Kubis 77 Evo jako automatizovanou domácnost, která zajišťuje nejen tepelnou pohodu, řízenou výměnu vzduchu, větrání a rekuperace, ale také integrace dalších technologií – předpovědi počasí, osvětlení, ovládání multimédií, přístupový systém do různých částí domu a zabezpečení.

Tiskové konference se kromě uvedených reprezentantů firem a institucí zúčastnili i zástupci ČEZ, Lesů České republiky, Ministerstva zemědělství a dalších subjektů. Za společnost Fermacell Praha byl na oficiální premiéře domu Kubis 77 Evo přítomen Ing. Ondřej Dvořák, obchodní ředitel Fermacell pro Českou republiku a Aleš Pechtor, regionální zástupce firmy Fermacell.

Stáhněte si: Prospekt KUBIS 77 Evo.pdf


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...