Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Desky fermacell opláštily stěny a příčky čtyřpodlažních nízkoenergetických bytových domů v Kladně

Výhody dřevostaveb rodinných domů jsou už dnes notoricky známé a známé je i silné postavení sádrovláknitých a cementovláknitých desek fermacell jak u těchto objektů, tak i u výškových dřevostaveb. Ty se i přes legislativní omezení staví také na našem trhu a jedním z posledních úspěšných příkladů je v zimě 2015/2016 dokončená II. etapa bytového projektu GARDEN PARK Kladno-Kročehlavy.

Bytový projekt, realizovaný p. Martinem Beranem, 50% společníkem společnosti OXES Invest, s.r.o. a tvůrcem tohoto typu bydlení, podle projektu projekčního ateliéru RD PROJECT & PARTNERS s.r.o. z Rýmařova, nabízí jeho obyvatelům kvalitní nízkoenergetické bydlení v nízkoenergetických domech v přírodní lokalitě na okraji kladenské městské části Kročehlavy.

Developer projektu, OXES Invest, s.r.o. se v posledních letech zaměřuje především na realizaci a prodej rezidenčního bydlení. V současné době jsou realizovány kromě bytových domů v Kladně-Kročehlavech i rezidenční objekty v Tachově. Mezi dokončené lokality patří například Brno-Heršpice, Březina u Křtin či Chýně u Prahy. Martin Beran také připravuje další developerské projekty v Plzni a v Brně-Heršpicích (etapa II). Celkem již společnost vystavěla a prodala téměř tisíc pozemků, bytů a rodinných domů, pro všechny je společná atraktivita, dostupnost a vysoká kvalita bydlení.

„Dřevostavbám věříme, a pokud by to legislativa umožňovala, stavěli bychom z nich i vyšší bytové domy. Rychlostí, kvalitou a parametry jsou tyto domy v oblasti bytové výstavby bez konkurence. A potvrzuje to i zájem o naše byty: v Kladně-Kročehlavech jsme už zahájili III. etapu výstavby,“ říká Martin Beran, společník OXES Invest, s.r.o.

V této etapě výstavby nabízela společnost OXES Kladno, s.r.o. celkem 86 bytů o velikosti 1+kk až 4+kk a dva ateliéry o ploše 75 m2, o vysokém zájmu svědčí i skutečnost, že ještě před dokončením bylo prodáno 96 % bytů, v únoru 2016 je celá II. etapa zcela vyprodána. Budovy v GARDEN PARKu Kladno-Kročehlavy jsou tvarovány do tvaru L a mají čtyři podlaží včetně výtahu, společně přitom vytváří zelený vnitroblok s malým dětským hřištěm. Celou lokalitu včetně I. etapy charakterizuje těsný kontakt s přírodou – lesopark Bažantnice s revitalizovaným rybníkem a nově rekonstruovaným atypickým koupalištěm s minigolfem je vzdálen pouhých 150 m. Výhodou jsou také blízká nákupní centra.

Desky fermacell jsou v budovách použity na obvodových stěnách, vnitřních nosných mezibytových stěnách a vnitřních stěnách bytů, fermacell je použit také v konstrukcích vnitřních prostor domů. Podle Jiřího Orsága, projekt manažera a jednatele RD PROJECT & PARTNERS s.r.o., bude ze stejných konstrukcí s materiály fermacell, které jsou použity na II. etapě, realizována i III. etapa bytových domů v Kladně-Kročehlavech, která byla zahájena v lednu 2016.

„Fermacellové desky splňují současné požární, statické a akustické požadavky a v kombinaci se dřevem jsou vhodné pro stavbu moderních plnohodnotných konstrukcí rodinných i bytových domů. V projekční činnosti je jejich výhodou dostupná technická podpora dodavatele a práci ulehčuje ucelená řada zkoušek a certifikátů,“ dodává Jiří Orság.

III. etapa bude stavěna ve dvou vlnách – v 1. vlně výstavby, kdy je termín dokončení naplánován na září 2016, nabízí OXES Invest, s.r.o. zájemcům celkem 42 bytů, které budou v šesti spojených blocích domů do tvaru L a které společně s 2. vlnou vytvoří příjemně zelené soukromí od okolních ulic. Byty budou o velikosti 1+kk až 3+kk, pro velký zájem v předchozí II. etapě o byty 2+kk bude v této vlně v nabídce až 30 dvoupokojových bytů.

Ve 2. vlně výstavby, u které je termín dokončení naplánován na podzim 2017, vznikne v osmi spojených blocích domů do tvaru L celkem 52 bytových jednotek s podlahovými plochami 1+kk až 4+kk. V polovině března je v KLADNO III. etapa prodáno již 35 % bytů, což svědčí o velkém zájmu o tento typ nízkoenergetického bydlení.

Více informací o celém projektu rezidenčního bydlení Kladno-Kročehlavy najdete na www.bydlenikladno.cz.

GARDEN PARK KLADNO I.  etapa foto 1
GARDEN PARK KLADNO I.  etapa foto 1
GARDEN PARK KLADNO I.  etapa foto 2
GARDEN PARK KLADNO I.  etapa foto 2
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 1
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 1

GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 2
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 2
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 3
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 3
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 4
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 4

GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 5
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 5
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 6
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 6
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 7
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa foto 7

GARDEN PARK KLADNO II.  etapa řez 1
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa řez 1
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa řez 2
GARDEN PARK KLADNO II.  etapa řez 2

GARDEN PARK KLADNO III.  etapa vizualizace 1
GARDEN PARK KLADNO III.  etapa vizualizace 1
GARDEN PARK KLADNO III.  etapa vizualizace 2
GARDEN PARK KLADNO III.  etapa vizualizace 2


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...