Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ytong zve zájemce o úsporné bydlení na For Pasiv 2019 a nabízí mimořádnou prodejní akci

Na sedmém ročníku veletrhu For Pasiv 2019 se od 7. do 9. února na pražském výstavišti PVA Expo Prah představí nejnovější řešení nízkoenergetických, pasivních a nulových staveb. Společnost Xella najdete v hale 2 a můžete si prohlédnout stavební fragment, na kterém vám techničtí poradci předvedou kompletní systém Ytong, vápenopískové zdivo Silka a zateplení Multipor. Po dobu veletrhu je možné využít výjimečné akční nabídky zakoupení materiálu.

Na fragmentu návštěvníci uvidí kromě zdiva také další možnosti systému – jeho součástí budou schody, masivní střecha vhodná pro nízkoenergetické a pasivní domy a stěna obsahující vzorky jednotlivých prvků systému Ytong. Součástí expozice je také několik variant vnějšího zdiva – jak jednovrstvého bez zateplení, tak varianty s využitím zateplení minerálními tepelněizolačními deskami Multipor.

Budou jim zde dispozici techničtí poradci, kteří doporučí řešení nízkoenergetického, nulového nebo pasivního domu s využitím zdiva Ytong podle jejich nároků na vlastnosti budoucího domu. Předvedeny budou i systémové vnější i vnitřní omítky a jejich aplikace.

Nejlepší nápad na poslední chvíli? Blíží se uzávěrka 24. ročníku soutěže pro mladé architekty

Zadání letošního ročníku nabízí unikátní možnost zpracovat Dream Tower – věžový dům v Nových Butovicích. Letos poprvé je možné zasílat také fotografie do doprovodné soutěže. Návrhy je nutné odevzdat do 25. února 2019.

Studenti mají letos za úkol zpracovat návrh mlutifunkční budovy v zajímavé lokalitě a zasadit ji do stávajícího kontextu centra Czech Photo Centre a technologického centra CyberDog. Mohou také přihlásit své fotografie s uplatněním svého návrhu.

Porota se nad jejich pracemi sejde 12.-13.3 března a opět ji tvoří renomovaní architekti Česka i Slovenska. Účast přislíbili Jakub Cígler, Jaromír Veselák, Tomáš Císař, Hana Smitková, za Slovenskou republiku Peter Moravčík, Ivan Kubík a Imrich Pleidel.

Jejich hodnocení je bezpochyby cennou zpětnou vazbou studentských prací a umístění v soutěži se stává významnou konkurenční výhodou pro budoucí práci studentů.

Ytong zve na školení stavebních firem – poprvé s velkoformátovými prvky

Od ledna do března se mohou stavbyvedoucí, majitelé stavebních firem a zedníci přihlásit na školení Ytongu. Hlavní novinkou bude letos technologie rychlého zdění.

Návštěvníci se zde dozví také řadu praktických tipů pro zdění a ukáží si, jak se vyhnout častým chybám na stavbách. Závěrem mohou účastníci, kteří chtějí absolvovat závěrečné testování, získat osvědčení. Termíny školení koordinují zástupci regionů. Pro přihlášení je proto třeba je kontaktovat a vybrat si z nabízených termínů. Setkání je také cennou možností pro setkání kolegů z oboru a vzájemnou výměnu zkušeností.



Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.