Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak lze uzpůsobit typový dům podle vlastních představ

Většina investorů se snaží náklady na stavbu domu snížit na minimum. Jednou z položek rozpočtu, která může, ale také nemusí představovat značnou finanční částku, je projektová dokumentace. Její cena se totiž může pohybovat v řádech desítek tisíc, nebo se může jednat o částku zcela zanedbatelnou. Jedním ze způsobů, kterým lze výdaje snížit, je výběr typového domu. U typových domů je cena projektu výrazně nižší, než u projektů „na míru“. Některé společnosti ho nabízejí dokonce ZDARMA.

Pokud zvažujete možnost typového domu, vězte, že i v tomto případě lze udělat celou řadu změn – posunutí / odstranění příček i oken, zrcadlové otočení domu, dokonce i přístavba garáže. Nabídku typových domů, která vychází z nejčastějších přání zákazníků, si můžete prohlédnout u prodejce typových montovaných domů z přírodního keramického materiálu Dům jedním tahem.

Katalog typových domů >>

Jak lze změnit typový dům od společnosti Dům jedním tahem se můžete přesvědčit na fotkách.

Typový dům Helena DTJ
Typový dům Helena DTJ
Helena po úpravách typového projektu – dům k dokončení
Helena po úpravách typového projektu – dům k dokončení
Helena po úpravách typového projektu – hrubá stavba
Helena po úpravách typového projektu – hrubá stavba

Typový dům Zeus DTJ
Typový dům Zeus DTJ
Zeus po úpravách typového projektu 1
Zeus po úpravách typového projektu 1
Zeus po úpravách typového projektu 2
Zeus po úpravách typového projektu 2


Montované typové domy DJT a jejich výhody

Dům jedním tahem (DJT) nabízí projektovou dokumentaci v rozsahu pro stavební řízení k objednávce domu ZDARMA a lze si do ní nechat zapracovat celou řadu úprav. Mimo to ale systém montovaných domů z keramického betonu nabízí ještě celou řadu dalších výhod. Nejen že jde o velmi rychlý a léty prověřený způsob výstavby s minimem mokrých procesů (lze se nastěhovat ihned po dokončení stavby), ale stavba má díky přírodnímu materiálu mikroklima podobné jako stavba cihlová. Keramický beton má navíc skvělé izolační vlastnosti, takže dům bude mít také velmi nízké nároky na vytápění. Díky těmto a mnoha dalším výhodám ušetříte cenný čas při výstavbě a spoustu peněz nejen při realizaci domu, ale také při jeho užívání. Dům jedním tahem si můžete navíc nechat postavit v různých fázích dokončení:

Více o výhodách Domů jedním tahem

Další informace o Domech jedním tahem najdete na webu www.dumjednimtahem.cz.


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.