Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Veletrh BAU 2019 se prezentuje ve formátu XXL

Veletrh BAU se bude prezentovat od 14. do 19. ledna 2019 ve formátu XXL. S výstavbou nových výstavních pavilonů C5 a C6 se rozroste plocha mnichovského výstaviště, pořadatele veletrhu BAU, na zhruba 200 000 m2. Veletrh BAU obsadí všech 18 výstavních pavilonů a bude tak velký, jako nikdy předtím. Přibližně 2 200 vystavovatelů z 45 zemí bude prezentovat architekturu, stavební materiály a systémy pro komerční, bytovou výstavbu a interiérové úpravy jak u novostaveb, tak u stávajících budov.

Více mezinárodní než kdy jindy!

Když se 14. ledna 2019 otevřou brány veletrhu BAU, bude všech 18 pavilonů zcela obsazeno až do posledního čtverečního metru. Nárůst výstavní plochy zajistí nový vystavovatelský rekord. Asi 40 % vystavovatelů pochází ze zahraničí, což je oproti roku 2017 nárůst o šest procent! Na straně návštěvníků je pravděpodobné, že jejich počet může překonat 250 000.

Nově: Světlo/chytrá budova

Nový výstavní obor Světlo/chytrá budova poprvé doplní portfólio veletrhu BAU. Z pohledu projektového manažera Mirko Arenda je začlenění světla do veletrhu BAU logickým důsledkem, protože: „Téma koncepce světla hraje stále důležitější roli v celkové koncepci budovy. V našem novém výstavním oboru spojujeme téma světla s tématem automatizace budov. Jedná se o řízení světla, ovládání osvětlení, koncepci osvětlení, denní světlo versus umělé světlo. Tento nový segment bude také spojovacím článkem k již existujícím oborům, jako jsou fasádní systémy, okna a dveře nebo energetická technologie.

Nově: Digital Village

Nově se zde představí také Digital Village v pavilonu C5. Pod heslem „We connect, we maximize, we inspire“ poprvé spojí digitální iniciativy ve stavebním průmyslu s aktuálním vývojem v softwarové branži. Vybrané start-upy zde představí své výrobky a obchodní nápady. Bude udělena cena za nejlepší digitální nápady pro budoucnost výstavby.




Top rámcový program

Vedle výstavy nabízí veletrh BAU 2019 opět špičkový rámcový program, který se mimo jiné skládá z fór a specializovaných výstav:

  • Bezplatná výstavní fóra veletrhu BAU nabízí vzrušující přednášky o plánování a architektuře. Na třech fórech (C2, A4 a B0) se každodenně mění témata, která jsou založena na hlavních tématech veletrhu BAU 2019 (Procesy + architektura, bydlení + práce, systémy + konstrukce, světlo + budova). Přednášející jsou nezávislí odborníci z celého světa, včetně známých jmen, jako je německá světelná designérka Ulrike Brandi nebo nizozemští architekti Nathalie de Vries a Kees Christiaanse. Všechny přednášky budou simultánně tlumočeny do německého/anglického jazyka.
  • Také specializované výstavy veletrhu BAU jsou zaměřeny v první řadě na projektanty a inženýry. Témata: obytné prostory budoucnosti; udržitelnost je nový normál; Smart Living a Smart WinDoor TripleS. Pod posledním názvem představí institut ift Rosenheim na příkladu bydlení a pracovního světa použití inteligentních stavebních součástí, pohonů, senzorů a bezpečnostních systémů. Důraz je kladen na snadné používání, instalaci a bezpečnou manipulaci s požadavky, ověřeními a bezpečnostními prvky pro stavební součástky s elektrickým pohonem. Dalšími partnery veletrhu BAU na specializovaných výstavách jsou Fraunhofer Allianz Bau, Německá rada pro udržitelnou výstavbu DGNB a GGT – Německá společnost pro gerontotechnologii.
  • V novém „Setkání řemesel“ v pavilonu C6 se opět setkáte s panelem expertů mezi řemeslníky a architekty, tzv. stammtišem. Odpoledne mohou návštěvníci očekávat na „Fóru Setkání řemesel“ přednášky s kontroverzními tématy branže.

Bližší informace k veletrhu a zlevněné vstupenky: www.bau-muenchen.de

 
 
Reklama