Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavba Vysočiny - Stavba roku Kraje Vysočina 2012

Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Kraj Vysočina, Stavební sdružení Vysočina o.s. a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě vyhlašují se záštitou hejtmana Jiřího Běhounka 11. ročník soutěže. K doprovodnému programu patří soutěže Studentský projekt a Učeň roku.

Cílem soutěže, kterou zaštítil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, je vybrat a ocenit nejlepší novostavby a rekonstrukce staveb, které byly realizovány v Kraji Vysočina. Oficiálně poděkovat a podpořit investory, architekty, projektanty a stavební firmy, kteří kvalitativním způsobem změnili a mění podobu našeho kraje. Prezentovat a zviditelnit architekturu a stavebnictví širší laické i odborné veřejnosti a dát signál, že estetická a řemeslná kvalita se vyplácí.

Účastníci výstavby mohou přihlásit realizace, které byly dány do zkušebního provozu nebo zkolaudovány v období od 1. ledna 2011 do 31. prosince 2012. Registrace staveb začala 2. ledna a příjem přihlášek bude ukončen 3. května 2013.


Slavnostní vyhlášení výsledků 11. ročníku se uskuteční ve čtvrtek 13. června na Zámku v Náměšti nad Oslavou. Součástí galavečera bude také předání finančních darů autorům vítězných návrhů soutěže Studentský projekt a udělení titulů Učeň roku.


Studenti středních stavebních škol mají hypotetický úkol v ulici Palackého v Náměšti nad Oslavou zbourat stavbu z „boletických panelů“ a na jejím místě navrhnout nový polyfunkční dům se službami a 4 byty. Z nominovaných učňů, kteří významně uspěli v rámci profesních soutěží, budou vybráni i s ohledem na studijní výsledky dva nejlepší a předáme jim profesionální elektrické nářadí.

„V této pro stavebnictví nepříznivé době je opomíjena prezentace výsledků úsilí stavebních firem, projekčních kanceláří i odhodlání majitelů investovat a budovat. Na Vysočině vznikla řada kvalitních staveb, byly provedeny zdařilé rekonstrukce a myslíme si, že by byla škoda, kdyby se o nich veřejnost nedozvěděla. V oblasti propagace stavebnictví chceme jít příkladem, a proto jsme vytvořili zcela nové internetové stránky, které v přepracované grafice prezentují nejen 220 staveb z předešlých deseti ročníků, ale umožňují místním firmám jejich propagaci formou článků v rámci Stavebního zpravodaje a to zcela bezplatně.“. , říká Martin Pertl, manažer pro Kraj Vysočina Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Stavbu může přihlásit pouze subjekt, který byl účastníkem výstavby - investor, architekt, projektant nebo zhotovitel/stavební firma.

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE

  • A - Novostavby občanské vybavenosti
  • B - Rekonstrukce staveb občanské vybavenosti
  • C - Stavby pro bydlení
  • D - Dopravní a inženýrské stavby
  • E - Průmyslové a technologické stavby
  • F - Vodohospodářské a ekologické stavby

V každé kategorii může porota udělit:

  • titul STAVBA ROKU KRAJE VYSOČINA (plaketa, diplom, za 1. místo)
  • Čestné uznání (diplom, za 2. místo)

PŘIHLÁŠKA, TERMÍNY

  • zahájení registrací: 2. ledna 2013
  • uzávěrka: 3.května 2013
  • sms hlasování: 10.května - 19.května 2013
  • slavnostní vyhlášení: čtvrtek 13. června 2013 v 17 hodin

Podklady
Pro úplné nováčky v naší soutěži jsme připravili zjednodušený postup jak přihlásit soutěžní stavbu s dalšími informacemi co pak bude následovat.

TZB-info je mediálním partnerem soutěže Stavba Vysočiny – Stavba roku Kraje Vysočina 2012

 
 
Reklama