Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tiny houses jako rychlá cesta k bydlení

Modulární malometrážní bydlení je pro Čechy velmi aktuální téma. Nový stavební zákon počítá se zvýšením maximální výměry drobné stavby ze současných 25 m2 až na 40 m2 zastavěné plochy. Protože u drobných staveb není potřeba vyřizovat stavební povolení, představují tyto modulové domky administrativně nejjednodušší a nejrychlejší cestu k novému bydlení.

Řešení pro rekreaci i plnohodnotné bydlení

Modulární a mobilní domky jsou hitem současnosti. Nabízí cenově dostupné a rychle realizovatelné bydlení, které může být velmi komfortní. Jsou řešením i pro ty, kdo chtějí investovat do budoucnosti ubytovacích služeb. Skutečné modulární domky, které kombinují funkčnost a inovativní přístupy k bydlení, si můžete prohlédnout od 24. do 27. dubna na brněnském výstavišti. Na unikátní výstavě Tiny Houses budou k vidění v různých variantách a provedeních.





Využití je široké – od prvního samostatného bydlení nebo víkendového domu až po seniorský výminek

Novinkou na výstavě bude třeba Baraczek Senior – dostupný koncept modulárního bezbariérového bydlení pro seniory, který lze realizovat do 45 dnů od objednání. Domeczech od brněnské firmy Estetico nabídne všechno potřebné k pohodlnému bydlení na pouhých 15 m2. Nízkoenergetická dřevostavba Brescher od českého výrobce HT Wood zase předvede, jak na malém prostoru spojit udržitelnost s luxusem chytré domácnosti.

Nabídka je opravdu široká a sahá od modulárních dřevěných domků Hutchhouse až po designové zahradní domečky pro děti, které představí česká firma Domky Srdcem. A pozor, letos dojde i na saunování! Výstava Tiny Houses má nově podtitul „výstava modulů pro bydlení, rekreaci a saunování“ a představí také originální designové sauny.





V pavilonu V zaparkují i domky na kolech

Láká vás komfortní bydlení, které spolu s vámi může i cestovat? Mobile Hut je soběstačný domek koncipovaný jako přípojné vozidlo. Protože je homologovaný jako karavan, nepotřebuje stavební povolení, přitom i bez připojení k sítím poskytuje pohodlné bydlení. Osvědčené řešení celoročního mobilního domu představí také slovenská firma Fischer & Partners. Nebo vás možná oslní TinyGo – luxusní mobilní domeček s důrazem na udržitelnost od brněnského výrobce Townout.

Dále si na veletrhu prohlédnete Dům na kolečkách – mobilní dřevostavbu, kterou rodinná firma vyrábí na míru přáním zákazníků s důrazem na každý detail. Na individuální přístup sází také společnost Maridom, jejíž domky na kolech mohou být i soběstačné a zájemce je dostane kompletně na klíč, třeba i včetně vyřízení úvěru.






Nenechte si ujít přednášky

Protože problematika modulárního bydlení a glampingu veřejnost velmi zajímá, je jí věnován celý sobotní program Festivalu architektury. Na hlavním pódiu v pavilonu V řečníci postupně rozeberou řadu aktuálních témat od nové legislativy přes rekreaci v přírodě až po bydlení pro seniory. V trojici přednášek se dozvíte spoustu zajímavostí také o otužování a saunování. Více zjistíte na festival-architektury.cz/program.






Výstava Tiny Houses se společně s Festivalem architektury a Stavebním veletrhem Brno uskuteční na brněnském výstavišti od 24. do 27. dubna 2024. Brány akcí se otevírají v 10 hodin a zavírají v 17 hodin, poslední den o hodinu dříve. Více informací na www.stavebniveletrhbrno.cz nebo www.festival-architektury.cz.

Kontakt pro média: Markéta Kamenická, Veletrhy Brno, a.s., mkameicka@bvv.cz, tel.: 602 442 909


Veletrhy Brno, a.s.
logo Veletrhy Brno, a.s.

Největší realizátor veletrhů a výstav v České republice s více než třicetiletými zkušenostmi v oboru. Hlavními obory činnosti je poskytování obchodních (výstavářských) služeb pro podniky a pronájem vlastních nemovitostí (výstavních ploch a pavilonů). ...