Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nátěry Zinsser určené pro boj s plísní v interiéru

V případě výskytu plísně v interiéru je zásadní použít správné a kvalitní protiplísňové nátěry. Účinné prostředky zamezí tvorbě plísní na několik let a vrátí zdím pěkný vzhled.

Abyste se v boji s plísní stali vítězem, je důležité správně připravit povrch, použít základní a posléze dekorační nátěr proti plísni zdiva. Mezi nejkvalitnější se řadí barvy proti plísním Zinsser, které najdete v nabídce specialisty na prodej barev, společnosti Lakmarket.

Krok 1: Úprava povrchu
Povrch napadený plísní je potřeba nejprve zbavit nečistot a všeho, co by mohlo negativně ovlivnit přilnavost nátěru. Kde je to možné, odstraňte známky výskytu plísně ručně a povrch ošetřete speciálním přípravkem proti růstu plísní. Volné vrstvy omítky odstraňte, zarovnejte a zabruste okraje, praskliny a vady upravte tmelem a zahlaďte. Nezapomeňte, že povrch musí být před aplikací protiplísňových nátěrů suchý.

Krok 2: Aplikace základního nátěru
Jako podklad je vhodné použít základní protiplísňový nátěr Zinsser BIN. Tato barva proti plísním na bázi šelaku dokáže trvale blokovat nejen plísně, ale také různé skvrny a nepříjemný zápach zdiva.

Krok 3: Dekorační vrchní nátěr
Po zaschnutí základního nátěru aplikujte vrchní nátěr. Vhodná je matná bílá barva na zeď určená proti plísním Zinsser Perma-White Matt. Díky vysoké odolnosti dokáže proti tvorbě plísní a hub chránit až 7 let od aplikace. Hodí se pro všechny prostory s výskytem vysoké vlhkosti.

Rada na závěr
Kvalitně provedený nátěr proti plísni vám ušetří nejen čas, ale také peníze. Plísně se zbavíte na dlouhou dobu a nebudete muset opakovaně řešit její výskyt.

Protiplísňové nátěry


CLUB MARK BARVY, s.r.o.
logo CLUB MARK BARVY, s.r.o.

Nechte své výrobky mluvit za vás díky kvalitním a odolným základním a vrchním nátěrům. V CLUB MARK BARVY, s.r.o. víme, že je důležité zaujmout nejen na první pohled, ale zaručit také trvanlivost a odolnost nátěrů. Nátěrové systémy z naší nabídky jsou proto ...

 
 
Reklama