Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Povrchové úpravy ADLER pro udržitelnou budoucnost

Cradle to Cradle je dnes již standardem mezi certifikáty udržitelnosti. 16 produktů ADLER nyní nese tento certikát - včetně nového všestranného univerzálního vodou ředitelného Bluefin Unistar.

Odpad jako zdroj

Cradle to Cradle přináší filozofii udržitelného oběhového hospodářství. Základní myšlenka zní: Neexistuje žádný odpad, pouze zdroj. Když životnost produktu skončí, tento produkt neskončí v odpadu, ale je vrácen zpět do koloběhu: recyklací jsou jeho zdroje zachovány a stávají se surovinou pro něco nového.

Vysoké nároky

K získání certifikace Cradle to Cradle vede poměrně dlouhá cesta. Před získáním certifikátu je třeba splnit mnoho požadavků, například ekologický výrobní proces s energií z obnovitelných zdrojů, jako je větrná nebo vodní energie. Produkty Cradle to Cradle musí mít navíc vysoký podíl obnovitelných surovin. "V tomto ohledu je pro povrchové úpravy velký potenciál v pojivech, která jsou vyrobena z biomasy namísto ropy," vysvětluje Dr. Albert Rössler, vedoucí výzkumu a vývoje ve společnosti ADLER.

Udržitelný sortiment pro všechny oblasti

Dnes má ADLER kompletní řadu certifikovaných povrchových úprav pro každou oblast. Na dřevěné obložení interiéru je tu vodou ředitelný olej Legno Aqua-Öl. Dřevěná okna jsou chráněna profesionálním systémem Aquawood Natureffekt, vchodové dveře Aquawood Protor. Oddělení vývoje společnosti ADLER také pracuje na dalších produktech, které splní všechny požadavky pro certifikaci Cradle to Cradle. Dr Albert Rössler dále uvádí: „Budoucnost patří cirkulární ekonomice. Udržitelnost se neomezuje pouze na ochranu životního prostředí a klimatu. Vyžaduje to především efektivní využívání zdrojů - k tomu chceme přispět produkty ADLER.“

Číst celou zprávu


ADLER Česko s.r.o.
logo ADLER Česko s.r.o.

Společnost ADLER je přední evropský výrobce laků, barev, prostředků na ochranu dřeva a systémů na povrchovou úpravu oken, dveří, podlah, nábytku i dřevostaveb. V sortimentu značky ADLER se nachází více než 10.000 výrobků pro různé oblasti použití ...

 
 
Reklama