Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce rodinného domu Blansko

Cílem rekonstrukce bylo splnění požadavků na moderní bydlení.

Stávající objekt je vila postavená v minulém století. Cílem rekonstrukce bylo tuto vilu přizpůsobit požadavkům na moderní bydlení, ale ponechat ráz domu, a to včetně stávající barevnosti. Nové řešení reaguje na následující problémy současného stavu: orientace obytných místností na sever, vstup do domu přes zahradu z jihu, garáž zabírající místo na jižní straně v zahradě.

Hlavní hmoty stávajícího objektu jsou v návrhu ponechány, k demolici je určena pouze garáž, přístavek se vstupem a k němu přiléhající část 1PP.

Objekt má nově navržený vstup ze severu ze strany ulice, stávající zpevněná přístupová plocha bude sloužit jako parkovací stání pro auta. Nově bude dále rozšířen půdorys, a to o lehkou dřevěnou konstrukci v 1NP směrem do zahrady, která bude sloužit jako obývací pokoj orientovaný směrem na jih. Pod touto přístavbou na sloupech vznikne prostor kryté terasy na terénu s venkovním bazénem. Nově se tedy objekt otevírá na jih směrem do zahrady a poskytuje svým budoucím obyvatelům dostatečně prosluněný moderní pobytový prostor.

Více informací


Atelier Habina s.r.o.
logo Atelier Habina s.r.o.

Naše domy vyrůstají ze svého prostředí a místo, volná krajina či složitá městská proluka je jejich kořenovým systémem i hlavním zdrojem energie. Synergie místa a stavby je vlastně tím hlavním, co našemu klientovi přinášíme. Věříme v úspornou řeč krásné ...

 
 
Reklama