Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velká kniha sádrokartonu od Rigipsu - v novém formátu a ještě přehlednější

Rigips vydal novou Velkou knihu sádrokartonu, která je souhrnným podkladem pro správný návrh konstrukce suché výstavby. Je určena především pro projektanty a profesionály.

Velká kniha sádrokartonu 2021 (VKS) je nezbytným pomocníkem při provádění a kontrole sádrokartonových konstrukcí Rigips. Výjimečná je nejen svým formátem (A4 orientovaná na šířku), který poskytuje dostatek místa pro uvedení přehledných informací vždy na dvoustraně, ale také v jejím sumárním objemu dat. Vše je uspořádáno v přehledných tabulkách se všemi potřebnými informacemi pohromadě.

Kniha přináší informace o pojmech, značeních desek i konstrukcí, základní metodiky pro připevňování břemen, řešení kvality povrchů finální povrchové úpravy. Před každou kapitolou najdete přehled konstrukcí, který Vám přesně napoví, jakou konstrukci kde naleznete.

Co nového VKS 2021 přináší?

Kniha dostala nová či aktualizovaná obsahová data nejen v oblasti akustiky, statiky a požární odolnosti, ale také s ohledem na nové řešení konstrukcí a materiálů. Naleznete zde například:

  • nové řešení protipožárních obkladů dřevěných konstrukcí
  • aktualizované skladby dřevostavebních konstrukcí
  • akustické konstrukce zaměřené na vnitřní pohltivost a mnoho dalšího.

Nedílnou součástí knihy je i kapitola s detaily konstrukcí, které zrovna na své stavbě řešíte. Pokud byste i přesto potřebovali další detaily včetně jiných formátů, projděte se širokou škálu CAD výkresů na webu Rigips.

Jednotlivé kapitoly jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách Rigips. Knihu je také možné si objednat online v tištěné podobě až na vaši adresu. V obou případech stačí navštívit www.rigips.cz/vks.

rigips.cz/VKS


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...

 
 
Reklama