Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kotvení stříšek, pergol, konstrukcí, konzolí nebo zábradlí

Zábradlí okolo bazénu, nebo na schodišti, stříška nad vchodem, pergola u domu nebo vyčnívající střecha vyžaduje extrémně silné kotvení. Chemická kotva dokáže ukotvit i velmi těžké věci nebo věci kotvené na relativně malé ploše.

Chemická kotva Pattex CF 920 je spolehlivým pomocníkem při kotvení těžkých předmětů, strojů a konstrukcí. Je vhodná pro upevnění do pevného kamene, betonu, pórovitého betonu i lehkého betonu. Používá se pro upevnění kotevních tyčí, objímek se závitem, výstužných tyčí, profilů včetně galvanizované a nerezové ocele třídy A4. Díky své síle je vhodná i pro instalaci fasád, vyčnívajících střech, dřevěných a kovových konstrukcí, konzolí, zábradlí a dalších. Vysoká pevnost jí předurčuje i pro kotvení některých těžších předmětů, jako jsou závěsné toalety, umyvadla, televize na stěnu nebo zábradlí u schůdků do bazénu.

Základními vlastnostmi jsou především vysoká pevnost a vysoká tepelná odolnost, perfektní chemická odolnost a vodotěsnost. Díky vodotěsnému spoji, skrz nějž voda do otvoru přes lepicí směs neproteče, vytváří extrémně silné kotvení, které voda nenaruší. Proto je chemická kotva Pattex CF 920 určena ke spolehlivému a širokému použití.

 
 
Reklama