Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Půjčka na rekonstrukci může být bankovní i nebankovní

Vylepšit své bydlení lze nejlépe rekonstrukcí. Ta samozřejmě stojí peníze a tak nastává otázka, kde je vzít. Pokud člověk nemá našetřeno, musí sáhnout po půjčce. Tu dnes nabízejí banky i nebankovní společnosti.

Pokud je úvěr využitý smysluplně. Tedy na zvelebení bydlení, je doporučován i odborníky. Zájemci o peníze mají v současné době možnost oslovit jak banky, tak i nebankovní společnosti. Podívejme se společně na to, v čem se mohou oba segmenty lišit.

Úrokové sazby a RPSN

Obě sazby jsou tím nejdůležitějším, co by nás mělo při výběru zajímat. Obě se uvádějí v procentech a u obou mají poskytovatelé peněz povinnost je uvádět. A jaké půjčky jsou výhodnější? Obecně lze říci, že ty bankovní. Vždy však záleží na konkrétní nabídce a na konkrétním poskytovateli. Pro zájemce by měla být klíčová jedna věc. Čím jsou dané sazby nižší, tím lépe. Rozhodují nejenom celá procenta, ale u velkých půjček i jejich desetiny.

Podmínky získání

V tomto porovnání většinou dominují nebankovní společnosti. I ty samozřejmě musí dodržovat zákony a prověřit bonitu svých žadatelů. Nutno však dodat, že obvykle je jejich přístup mnohem benevolentnější než u bank, které své klienty prověřují přece jenom důkladněji. Často se stává, že klient odmítnutý od banky končí u nebankovní společnosti.

Částky a možnosti jejich využití

Oba segmenty jsou poměrně různorodé, pokud jde o výše částek. Na rekonstrukci obvykle stačí statisíce, což může nebankovní společnost i banka poskytnout ve formě spotřebitelského úvěru. K dispozici mohou být i hypotéky, kde mají banky mírnou výhodu. Nabízejí i ty klasické účelové, zatímco v nebankovním segmentu je k dispozici pouze neúčelová americká hypotéka.

 
 
Reklama